xcounter
#

​Віце-прем’єр Олег Уруський повідомив причини катастрофи Ан-26Ш під Чугуєвим

Трагедія сталась 25 вересня
Трагедія сталась 25 вересня
3348

Катастрофа Ан-26Ш Збройних Сил України забрала життя 26 людей

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, який очолює державну комісію для з'ясування обставин катастрофи Ан-26Ш, повідомив причини трагедії.

Зокрема, відмова у роботі одного з блоків системи управління двигуна спричинила нештатну роботу лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по "ИКМ" (вимірювач крутного моменту). Також розслідування засвідчило наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом.

Читайте також: Секретар РНБО звернув увагу окремих держзамовників на неприпустимо низькі темпи виконання ДОЗ-2020

Саме такий висновок був зроблений за результатами дешифрування бортових самописців. Завдяки якому, як йдеться у повідомленні, було "повністю відновлено трагічний шостий політ літака Ан-26Ш, а також встановлено зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів".

Ан-26Ш 76
Ан-26Ш, "жовтий" 76

"Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня 2020 року. Після чого матеріали будуть передані до військових комісаріатів і, орієнтовно, після 15 жовтня 2020 року очікується розпочати процес виплат компенсацій сім’ям загиблих", - повідомив Олег Уруський.

Нагадаємо, що 25 вересня 2020 року о 20.45 під час заходу на посадку на військовий аеродром поблизу Чугуєва розбився Ан-26Ш ЗСУ. Літак виконував планові навчальні польоти з курсантами Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба. Загалом на борту знаходилось 28 військовослужбовців, з яких вижив лише один.

Читайте також: ЗСУ хочуть придбати до 48 ударно-розвідувальних БПЛА Bayraktar TB2