xcounter
#
Турецький БПЛА Bayraktar-TB2 з керованими боєприпасами MAM-C та MAM-L

Вірменія оцінює можливість протидії турецьким дронам

Турецький БПЛА Bayraktar-TB2 з керованими боєприпасами MAM-C та MAM-L
2250

Оборонне відомство Вірменії провело нараду через можливість застосування Азербайджаном турецьких безпілотників

В мережі з’явилося фото оперативної нараді в Міністерстві оборони Вірменії, де обговорювалося питання можливого застосування Збройними силами Азербайджану турецьких ударних дронів Bayraktar TB2.

Фото оперативної наради у вірменському оборонному відомстві

На фото видно кілька вірменських військових, які сидячі за столом з розгорнутими на них картами, переглядають слайд із зображенням турецького безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2. За деякими даними, на нараді були також присутні російські військові, які ділилися власним досвідом протидії турецьким дронам.

Читайте також: Ударні БПЛА Bayraktar TB2 налітали рекордні 200 тисяч годин (відео)
Підпис користувача Twitter Derin Kuvvetler: "Російські та вірменські військові оглядають БПЛА Baykar TB2"

Варто додати, що після подій у Нагорному Карабасі у 2016 році, РФ просувала ідею продажу власних зенітно-ракетно-гарматних комплексів "Панцирь-С1" в інтересах ЗС Вірменії для боротьби з безпілотниками. Однак цього не сталося. Наразі вірменська армія має на озброєнні низку комплексів ППО, серед яких і сучасні російські ТОР-М2 та БУК-М2.

Фото БАК Bayraktar TB2, використане на слайді під час наради у вірменському оборонному відомстві

Слід зазначити, що нарада у вірменському оборонному відомстві, скоріш за все, є реакцією на нещодавню заяву Міністра оборони Азербайджану генерал-полковника Закіра Гасанова в інтерв'ю азербайджанському телеканалу СВС про те, що його відомство має намір придбати в інтересах збройних сил країни ударні безпілотні літальні апарати турецького виробництва. Генерал не назвав про які саме безпілотники йде мова, однак, невиключно, що малися на увазі або Bayraktar TB2, виробництва турецької компанії Baykar, або Anka від компанії ТАІ. Обидва ці безпілотника є носіями високоточними бомбового озброєння виробництва Roketsan.

Міністр оборони Азербайджану генерал-полковник Закір Гасанов

Дані апарати активно застосовувалися ЗС Туреччини в ході військової операції в Сирії та Лівії. Зокрема, БАК Bayraktar TB2 успішно виконував завдання в умовах роботи засобів ППО та РЕБ, а також знищив чисельну кількість бронетехніки та живої сили противника та сучасних російських зенітно-ракетно-гарматних комплексів "Панцирь-С1".

Читайте також: Азербайджан має намір придбати турецькі ударні дрони