xcounter
#

Вірмени збили ізраїльський безпілотник Hermes 900 (відео)

3333
Вірмени збили ізраїльський безпілотник Hermes 900 (відео)

​Збройні сили Вірменії збили безпілотний літальний апарат Hermes 900, що належав армії Азербайджану.

Вірменська армія розмістила відео збиття безпілотника. На відео продемонстровано, як у небі рухається безпілотний літальний апарат досить великих розмірів, схожий на "Гермес 900".

Потім в його напрямку летить, щонайменше, одна зенітна ракета, яка, швидше за все, влучила в ціль. Хоча на основі цього відеоматеріалу стверджувати впевнено це не можна. Але реакція на відео демонструє, що вибух у зоні безпілотника викликав великий емоційний порив у людей, що спотерігали за пуском ракети.

Читайте також: Україна хоче купити ще одну партію ударних безпілотників "Байрактар ​​TB2"

Це вже не перший випадок знищення азербайджанських БпЛА. У квітні 2020 року вірменському ЗРК "Оса" вдалося збити Orbiter 3 (розмах крила до 4,4 м). Слід також зазначити, що азербайджанська армія широко використовує безпілотні авіаційні системи, в тому числі - ударні беспілотнікі- "камікадзе".

Hermes 900 - безпілотник виробництва ізраїльської компанії Elbit Systems зі злітною масою 1180 кг, з яких до 350 кг - корисне навантаження, в тому числі - різні датчики і системи РЕБ.

Машина може перебувати в повітрі більше 36 годин. Такого роду дрони можуть бути дуже корисні в операціях кризового реагування (один з таких БпЛА брав участь, наприклад, у забезпеченні саміту НАТО в Варшаві), але, в той же час, як повітряні цілі вони уразливі для зенітного вогню противника, що і показує даний випадок.

Довідково:

12 липня на азербайджано-вірменському кордоні спалахнули бойові дії. Азербайджан звинуватив підрозділи вірменських військових в артилерійському обстрілі з метою захоплення прикордонної території. З азербайджанського боку були втрати. "Підрозділи збройних сил Вірменії з метою захоплення наших позицій на Товузском напрямку азербайджано-вірменської державного кордону зробили спробу атаки із застосуванням артилерії", - заявила прес-служба міністерства оборони Азербайджану.

У свою чергу, Вірменія повідомила, що група азербайджанських військових на автомобілі УАЗ зробила спробу прориву кордону. Їм було дано відсіч, вірменська сторона відкривала вогонь у відповідь. В результаті азербайджанські військові повернулися на свої позиції.

Читайте також: У Лівії знищено вже 15 ЗРГК "Панцирь-С1" російського виробництва (відео)