xcounter
#

Вирішили зекономити: частина крилатих ракет рашистів впала ще на території РФ

83745
Крилата ракета Х-101
Крилата ракета Х-101

​Падіння поряд з пусковим районом мінімум двох крилатих ракет - вкрай цікавий маркер не тільки надійності російської зброї, а й економії моторесурсу ракетоносіїв Ту-95МС

Зазвичай повітряні пуски крилатих ракет "ВКС" РФ здійснює над Каспійським морем. Але сьогодні, 16 грудня, рашисти частину з них запустили недалеко від своєї авіабази "Енгельс" під Саратовом.

В результаті, як мінімум дві крилаті ракети, одна з яких Х-101, просто впали десь біля пускового району. Враховуючи те, що їх одразу зняли на камеру місцеві - поблизу населених пунктів.

Читайте також: Винищувач Су-35 розгромив "стратегічну вбиральню" ракетою Х-59: допомагають утилізувати свої ракети

Звісно точна кількість ракет, які впали по дорозі не відома, але якщо припустити, що лише дві, а до України долетіло близько 60 Х-555 та Х-101, то це вже дає понад 3% аварійних одразу після запуску.

Водночас вкрай важливий аспект того, чому рашисти вирішили змінити пусковий район. Тим паче, що їм чудово відомий рівень відмовостійкості власних крилатих ракет.

І єдине логічне пояснення для чого їм знадобилось робити запуск поблизу авіабази - спроба трохи зекономити моторесурс літаків. При цьому мова йде про Ту-95МС, які є основою стратегічної авіації РФ. Враховуючи це, можливо зробити припущення, що далі "ВКС" РФ почнуть частіше запускати свої ракети поблизу авіабаз з закономірними наслідками.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 грудня, РФ здійснила чергову терористичну ракетну атаку по Україні – всього було випущено 76 ракет, з них 60 – збито українською ППО.

Читайте також: Рашистські Ту-22М3 таємничо зникли після "бавовни" на аеродромі "Дягилево" (фото)