xcounter
#

Військово-морська база ВМСУ "Схід" поповниться катером від Мінінфраструктури (фото)

3914
Пасажирський катер проекту 1462 "Дмитро Чубар" / Фото: АСРЗ
Пасажирський катер проекту 1462 "Дмитро Чубар" / Фото: АСРЗ

Пасажирський катер "Дмитро Чубар" буде переданий флоту Бердянською філією держпідприємства "Адміністрація морських портів України"

3 лютого поточного року було підписано відповідний наказ № 31 від Міністерства оборони, згідно з яким, Військово-морська база ВМСУ "Схід", що дислокується у Бердянську на Азовському морі отримає теплохід (пасажирський катер) проекту 1462 (регістровий № SRU010128).

Катер був побудований в 1984 році на Судноремонтному заводі "Красный моряк" у Ростові-на-Дону та до цього часу перебував у сфери управління Міністерства інфраструктури України Бердянської філії державного підприємства "Адміністрація морських портів України".

Читайте також: Контракт підпишуть до квітня: на заводі "Океан" готуються будувати турецькі корвети для ВМСУ
Міноборони
Фото: Ukrainian Military Pages

Призначенням пасажирського катера "Дмитро Чубар" була доставка судових команд, робітників з інструментом, забезпечення суден на рейді, тощо. Окрім портових служб катери цього проєкту використовуються у РФ як пасажирські та суди митниці.

катер

Повна водотоннажністю судна 148 тонн, "Дмитро Чубар" здатний перевозити до 70 пасажирів. Його швидкість повного ходу - до 9 вузлів. Головна силова установка – дизель 6ЧНСП18/22, крім того, на борту встановлений дизель-генератор потужністю 16 кВт. Екіпаж судна – 3 особи.

Міноборони
Перелік майна пасажирського катера проекту 1462 "Дмитро Чубар" переданий ВМСУ / Фото: УМП

Разом з судном, Мінінфраструктури передає ВМСУ його майно у вигляді рятувальних надувних плотів, аварійний радіобуй, радіостанції, морську РЛС ICOM та інші складові.

Читайте також: ВМСУ остаточно відмовилися від встановлення радянського озброєння на катери типу Island