xcounter
#

Військові ЗСУ вже вчаться "закривати небо" за допомогою сучасного американсько-норвезького ЗРК (оновлено)

6795
Військові ЗСУ вже вчаться "закривати небо" за допомогою сучасного американсько-норвезького ЗРК (оновлено)

ЗРК NASAMS має суттєво посилити протиповітряну оборону України

Військовослужбовці Збройних Сил України вже вчаться використовувати новітню норвезьку систему протиповітряної оборони NASAMS, яку США планує закупити для України. Про це повідомляє журналіст видання Politico Пол Маклірі з посиланням на неназваного радника українського уряду.

Читайте також: У США натякнули, що постачання ППО Україні не знято з "порядку денного"

Зазначається, що системи протиповітряної оборони NASAMS має бути включена до наступного пакета важкого озброєння, як США передадуть Україні (ймовірно, разом з РСЗВ HIMARS).

Оновлено:

Водночас джерела видання Міліарний у Повітряних Силах України спростували початок підготовки на нових ЗРК.

Але з боку Defense Express не можемо не нагадати, що штатним радаром NASAMS є РЛС AN/MPQ-64 Sentinel, які вже передаються Україні й були помічені під час використання ЗСУ. Тобто, деякою мірою, частину ЗРК українські бійців вже освоюють.

Нагадаємо – вчора, 27 червня, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван підтвердив, що США готує передачу Україні сучасних систем протиповітряної оборони.

Про те, наскільки ефективним буде цей ЗРК для знищення ракет РФ та чи зможе він реально підвищити можливості протиповітряної оборони, Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: РСЗВ HIMARS розривають тил ворога і б’ють на максимальну дальність