xcounter
#

Від безпілотників до апаратів штучної вентиляції легенів

Виробник БАК Bayraktar TB2 презентував перший турецький апарат ШВЛ для протидії COVID-19
100
Від безпілотників до апаратів штучної вентиляції легенів

В Туреччині презентований перший прототип (робочу модель) апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ) місцевого виробництва. До участі в його створені були залучені турецькі оборонні компанії. Про це Defense Express повідомили в компанії Baykar, яка є учасником проекту.

Як стало відомо Defense Express, апарат ШВЛ є продуктом кооперації чотирьох турецьких підприємств. Так, він був спроектований турецькою технологічною фірмою BIOSYS та виготовлений національним виробником багатофункціональних побутових приладів Arçelik. Технологічну підтримку та участь своїх інженерів забезпечили турецька компанія - Baykar, яка є виробником відомих в Україні безпілотних апаратів BAYRAKTAR TB2, та оборонно-промисловий гігант - підприємство Aselsan.

До фінансової підтримки проекту також долучилися і деякі інші оборонні та авіаційні підприємства, такі як Havelsan та Turkish Aerospace Industries (TAI).

В подальшому апарати після перевірки своїх можливостей будуть серійно випускатися на підприємстві Arçelik.

Компанії Baykar та Aselsan вже замовила по 250 ШВЛ у BIOSYS для підтримки масового виробництва в інтересах системи охорони здоров’я Туреччини. За попередніми даними уряд країни вже має плани придбати після випробувань та сертифікації більше тисячі апаратів ШВЛ вітчизняного виробництва.

Створені за підтримки турецьких компаній апарати будуть передані Міністерству охорони здоров'я Туреччини для використання в лікарнях, які обслуговують пацієнтів інфікованих COVID-19 по всій країні.

Дане медичне обладнання може виявитися життєво важливим в процесі порятунку життів в Туреччині, де кількість загиблих від COVID-19 досягла 168, а кількість випадків зараження за станом на 30 березня зросла до 10 827.

Апарати ШВЛ, якщо вони виявляться надійними та ефективними, також можуть бути використані і в інших країнах, які стикаються з гострим дефіцитом подібного обладнання після початку пандемії коронавірусу.