xcounter
#

В ЗСУ створюють експериментальні бойові підрозділи для тестування нових систем РЕБ

1158
В ЗСУ створюють експериментальні бойові підрозділи для тестування нових систем РЕБ

Створені експериментальні підрозділи ЗСУ активно сприяють покращенню розробок новітніх українських систем радіоелектронної боротьби

Оскільки розробка систем радіоелектронної боротьби є одним із найбільш пріоритетних завдань, прийнято рішення створити підрозділи ЗСУ, які будуть проводити випробування новітніх розробок у царині РЕБ безпосередньо у бойових умовах.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у дописі присвяченому заходам із масштабування виробництва комплексів радіоелектронної боротьби українського виробництва.

Читайте також: РЕБ "Покрова" чому це дійсно "геймченджер" проти Shahed-136 та навіть крилатих ракет, а GPS-навігатори стануть безпорадними

Експериментальні підрозділи уже провели випробування новітніх українських систем РЕ. Тестування передбачає застосування системи радіоелектронної боротьби у бойових умовах, оскільки завдяки практичному висновку розробникам легше удосконалювати зразки. А на основі результатів експериментів Генштаб планує масштабувати виробництво вітчизняної РЕБ та пришвидшити постачання новітніх зразків на лінію фронту.

Засоби української радіоелектронної боротьби
Комплекс української РЕБ

І чому необхідно присокрюватись пояснив заступник Головнокомандувача Збройних Сил України полковник Андрій Лебеденко, ще під час спеціалізованого форуму, який пройшов у вересні цього року.

"У реаліях сучасних бойових дій кількість уражень безпілотниками виходить на один рівень з артилерією. Кількість застосувань БПЛА зростає з кожним місяцем, так само як і кількість їх модифікацій. Сьогодні ураження дронами сягає 60%", - заявив тоді Андрій Лебеденко.

Тому виконання завдання з розвитку систем РЕБ передбачає особливу оперативність. А одне із важливих завдань на сьогодні - навчити більше військових користуватися цією системою.

Нагадаємо, що для вирішення поставлених задач також діє ініціатива "Залізний полігон" - безкоштовний державний проєкт для виробників озброєння та військової техніки.

Читайте також: Чи можна РЕБом на 100% закривати окремі зони від "Шахедів" і скільки БПЛА вже "посадив" один з підрозділів