xcounter
#

Армія України випробовує оновлений ПТРК "Корсар" з тепловізором

1009
На Чернігівщині пройшли типові випробування легкого переносного ракетного комплексу (ЛПРК) "Корсар" виробництва ДП "Держ ККБ "Луч"  /Фото: ДНДІ ВС ОВТ
На Чернігівщині пройшли типові випробування легкого переносного ракетного комплексу (ЛПРК) "Корсар" виробництва ДП "Держ ККБ "Луч" /Фото: ДНДІ ВС ОВТ

"Корсар" від "ДККБ "Луч" отримав удосконалений тепловізійний приціл, який значно розширює бойові можливості комплексу​.

На Чернігівщині поблизу селища Гончарівське пройшли типові випробування легкого переносного ракетного комплексу (ЛПРК) "Корсар" виробництва ДП "Держ ККБ "Луч" з удосконаленим прицілом, який значно розширює бойові можливості комплексу.

Організацію випробувань, які пройшли під керівництвом Заступника Міністра оборони України Олександра Миронюка, здійснив Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Читайте також: ​Український зенітний ракетний комплекс: чи зможе країна створити власний повітряний щит
ДНДІ ВС ОВТ, ДП

Під час випробувань у взаємодії з ДП "Держ ККБ "Луч" були задіяні бойові розрахунки, які пройшли відповідну підготовку, від командування Сухопутних військ ЗСУ, десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій і Морської піхоти ВМС. Оператори розрахунків, поряд з теоретичними навичками, відпрацювали практичні пуски ракет. Для визначення ефективного розпізнавання цілі і точності її поразки пуски ракет були здійснені як у світлу, так і в темний час доби.

ДНДІ ВС ОВТ, ДП

Слід відзначити, що під час випробувань фахівці ДНДІ ВС ОВТ забезпечували вимірювання точності траєкторних параметрів (дальність, швидкісні характеристики, просторові координати) руху ракети за допомогою радарної системи MFTR210040, яка автоматично супроводжувала її за допомогою радіолокаційного каналу з одночасною відеореєстрацією.

ДНДІ ВС ОВТ, ДП

Довідка: Радарна система MFTR210040 фіксує з високою точністю траєкторні параметри ракетних і артилерійських боєприпасів всіх калібрів, а також літаків і БпЛА і записує всі траєкторні параметри об’єкту та може відтворити їх в будь-якій конкретній точці польоту. Максимальна дальність супроводження об’єктів (залежно від метеоумов та ЕПР об’єкту) до 250 км.

ДНДІ ВС ОВТ, ДП

Як повідомила прес-служба ДДНДІ ВС ОВТ, на цей час триває обробка отриманих результатів випробувань.

Український ЛПРК «Корсар» (дальність стрільби до 2.5 км) призначений для ураження нерухомих та рухомих броньованих цілей з будь-якими видами і типами броні: танків, бронетранспортерів, швидкісних десантних катерів, а також малорозмірних цілей -дотів, вертольотів, безпілотників.

ДНДІ ВС ОВТ, ДП
Читайте також: ​Україна закупить у США три великих партії озброєння до кінця 2020 року, а також отримає кораблі Mark VI