xcounter
#

​В "Укроборонпромі" відповіли на напади ДП "Антонов" щодо зв’язків з ФСБ

Травень 2021 року, до початку "бойових дій" між "Укроборонпромом" та "Антоновим" ще 4 місяці
Травень 2021 року, до початку "бойових дій" між "Укроборонпромом" та "Антоновим" ще 4 місяці
3254

Заступник гендиректора ДК "Укроборонпром" з безпеки Роман Забарчук дав ексклюзивний коментар Defense Express

Після доволі гучного звинувачення представника ДП "Антонов" заступника гендиректора ДК "Укроборонпром" з безпеки Романа Забарчука, посадовець держконцерну дав ексклюзивний коментар Defense Express.

Нагадаємо, що під час прес-конференції в "Укрінформі" представник ДП "Антонов" Віталій Купрій, екс-народний депутат Верховної Ради України, повідомив, що Забарчук є люстрованим прокурором, має родинні зв’язки з заступником міністра юстиції РФ та колишнім КДБшником, та отримав несанкціонований доступ до документів про співробітництво з НАТО.

Читайте також: Роботизація, безпілотні авіакомплекси та бойова цифра: про інноваційні рішення для Збройних сил - від ключових гравців і без прикрас (відео)
Антонов SALIS
"Антонов" здійснює превезення для НАТО за програмою SALIS

"Щодо наявності в мене серед родичів кремлівського високопосадовця. Дійсно, мій родич, двоюрідний брат батька, працює десь в уряді РФ та має відношення до російських спецслужб. З цього я не робив таємницю та оголошував при прийнятті на роботу в "Укроборонпром" та під час проходження поліграфу.

Роман Забарчук, заступник гендиректора ДК
Роман Забарчук, заступник гендиректора ДК "Укроборонпром" з безпеки

З ним за все життя я, напевно, бачився не більше десяти раз і то, на сімейних заходах. Протягом останніх 6-7 років я з ним навіть не спілкувався, не чув про нього та не цікавився", - повідомив Роман Забарчук.

Забарчук Євген Леонідович
Забарчук Євген Леонідович - заступник міністра РФ, далекий родич заступника очільника ДК "Укроборонпром"

Також він прокоментував свою люстрацію, під яку потрапив, як прокурор Миколаївської області.

"Я був звільнений у 2015 році та одразу ж у якості добровольця був призваний, як рядовий Національної гвардії. Став учасником АТО та проходив службу у секторі "М". Через півроку я отримав "учасника бойових дій" і після цього на мене не розповсюджується дія Закону України "Про очищення влади".

Окрім того, торік адміністративний апеляційний суд Києва прийняв рішення про поновлення мене в органах прокуратури у зв’язку з тим, що я довів свою непричетність до "режиму Януковича". Прокуратурою не було надано доказів, що я здійснював будь-яку протиправну діяльність", - заявив заступника гендиректора ДК "Укроборонпром" з безпеки.

З боку Defense Express та для об’єктивного сприйняття зазначимо, що у 2021 році Забарчук отримав від Миколаївської обласної прокуратури 1,5 млн грн, як виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу за рішенням суду. У його декларації значиться понад 7100 кв.м. землі та жилплощі на 441 кв.м., сімейні доходи за минулий рік на 3,8 млн грн та заощадження на близько півмільйона доларів.

Також Роман Забарчук повідомив, що слова представника ДП "Антонов" Віталія Купрія щодо відсутності повноважень для проведення перевірки на "Антонові" та проведення її без інформування очільника "Укроборонпрому" Юрія Гусєва - не відповідають дійсності.

"Всі перевірки, які проводяться - проходять з відома гендиректора концерну. Більше того, взагалі перевірка ДП "Антонов" сталась після звернення працівників самого підприємства щодо можливих махінацій з паливом. Ми направили керівництву ДП "Антонов" лист з проханням провести внутрішню перевірку можливих порушень. Це прохання було проігноровано, як і наступне нагадування.

Юрій Гусєв
За словами Романа Забарчука, Юрій Гусєв знав про перевірки на ДП "Антонов"

В результаті всю інформацію було передано правоохоронцям та військова прокуратура почала досудове розслідування за статтею 191 кримінального кодексу - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Саме тому і стають зрозумілими заяви на сьогоднішній прес-конференції та перехід на особистості", - підкреслив Роман Забарчук.

Читайте також: Олег Уруський: Міноборони уже розмістило 85% замовлень в рамках ДОЗ-2021