xcounter
#

В Україні створять нове міністерство: в РНБО представили реформу ОПК

921
Військова техніка ЗСУ
Військова техніка ЗСУ

Рада національної безпеки і оборони України спільно з Офісом Президента розробили масштабний план щодо реформування оборонно-промислового комплексу

Презентація спільної позиції РНБО та Офісу Президента щодо процесу реформування ОПК та розробки відповідних довгострокових та середньострокових документів оборонного планування - "Шляхи оптимізації управлінських функцій у рамках формування та реалізації військово-промислової політики" була представлена сьогодні на нараді Секретарем РНБО Олексієм Даніловим.

Секретар РНБО України акцентував, що зміни організації роботи оборонно-промислового комплексу (ОПК) здійснюватимуться згідно з рішенням РНБО України від 18.02.2020 "Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки", уведеного в дію Указом Президента України від 27 лютого 2020 року № 59.

Читайте також: Уряд передав у Раду проект закону щодо спрощення ввезення складових для продукції українських підприємств ОПК

При цьому Олексій Данілов зазначив, що ця реформа має стати наймасштабнішою за останні десять років.

РНБО

На думку Секретаря РНБО України, кардинальна зміна підходів до управління ОПК має розв’язати насамперед проблему недостатнього рівня координації суб’єктів військово-промислової політики, зокрема, відсутності профільного координуючого органу, та запровадити системний підхід до розвитку цієї сфери.

- Перший етап реформування передбачає створення профільного міністерства, яке відповідатиме за формування і забезпечення реалізації державної військово-промислової політики, та запровадження посади віце-прем’єр-міністра - міністра розвитку стратегічних технологій та інновацій, до повноважень якого буде віднесено питання реформування ОПК та розвитку космічної галузі.

- Другій етап, присвячений розв'язанню питання щодо організаційно-правової форми роботи підприємств, що входять до складу ДК "Укроборонпром".

Варто додати, що Олексій Данілов наголосив, що підприємства ОПК мають насамперед сконцентруватися на забезпеченні армії сучасними високотехнологічним озброєнням та технікою, що дозволить ефективно реагувати на сучасні виклики.

Читайте також: В Україні з’явилася нова оборонна компанія UADEFENSE