xcounter
#

В Сухопутних військах ЗСУ визначили найкращих артилеристів (відео)

3687
Змагання на найкращу артилерійську батарею ОК "Схід"
Змагання на найкращу артилерійську батарею ОК "Схід"

За підсумками проведення конкурсу на найкращу артилерійську батарею днями пройшло нагородження переможців

Протягом вересня 2020 року проведені змагання на кращу батарею Сухопутних військах Збройних сил України.

В зазначених змаганнях за звання кращого підрозділу в чотирьох номінаціях боролися артилерійські батареї (мінометні, причіпні, самохідні, реактивні та протитанкові) оперативних командувань СВ ЗСУ.

Читайте також: ​Вони знову перемогли - визначено кращий танковий взвод Сухопутних Військ ЗСУ

Відзначається, що звання найкращої мінометної батареї вибороли військовики 54 окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи.

БМ-21 ЗСУ

Перехідний кубок за перше місце в номінації на найкращу самохідну артилерійську батарею отримала 26-та окрема артилерійська бригада імені генерала-хорунжого Романа Дашкевича.

САУ ЗСУ

Найкращою реактивною артилерійською батареєю СВ ЗСУ визначні артилеристи 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр".

БМ-21 ЗСУ

А 55-та окрема артилерійська бригада "Запорізька Січ" перемогла одразу у двох номінаціях - у змаганні на найкращу причіпну та протитанкову артилерійську батарею.

Рапіра ЗСУ

Голова оргкомітету змагань полковник Андрій Дяченко розповів, що до конкурсу залучили артпідрозділи з усіх оперативних командувань Сухопутних військ. Важливо, що це були не просто змагання, а й повноцінна бойова підготовка гармашів, де вони покращили навички, фізичний гарт, управність і злагодженість. А фіналом конкурсу стали батарейно-тактичні навчання з бойовою стрільбою.

Нагороди

Переможців змагань привітав командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, котрий особисто вручив підрозділам, які вибороли першість у своїх номінаціях, перехідні кубки, а найкращим військовослужбовцям – нагороди й цінні подарунки.

Сирський

Він відзначив, що українська артилерія від початку російської агресії бере активну участь у розгромі ворога як основна вогнева сила.

Сирський

"Саме військові частини й підрозділи артилерії потужним вогнем переконали ворога, що дух українського війська, висока військова майстерність у поєднанні з міцною сталлю стволів гармат – це вагомий аргумент у бою і потужний стримуючий фактор для агресора", − наголосив генерал-полковник Олександр Сирський.

Читайте також: На Донбасі було завершено змагання серед протитанкістів ООС (фото)