xcounter
#

На Донбасі було завершено змагання серед протитанкістів ООС (фото)

884
Постріл з ПТРК "Стугна-П" на змаганнях на найкращий протитанковий розрахунок серед підрозділів ООС. Липень 2020 року
Постріл з ПТРК "Стугна-П" на змаганнях на найкращий протитанковий розрахунок серед підрозділів ООС. Липень 2020 року

Підрозділи Збройних сил України, що наразі виконують завдання в рамках операції Об’єднаних сил, визначили кращі протитанкові підрозділи

За інформацією прес-служби ООС найбільш досвідченими та влучними стали протитанкісти ОТУ "Північ".

"У цьогорічних змаганнях перемогу здобули протитанкові розрахунки оперативно-тактичного угруповання "Північ". Військовослужбовці вкотре продемонстрували достатньо високий рівень підготовки в спортивнійй спеціальній номінаціях, а також під час виконання бойових стрільб", – повідомив начальник ракетних військ та артилерії Об’єднаних сил полковник Богдан Союшкін.

Читайте також: ​Збройні Сили України активізували навчання: від спецоперацій та повітряного бою до штурмових дій у місті

За його словами, протитанкові розрахунки бригад проходили вишкіл у 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного (184 НЦ Львівська область, село Старичі), а потім вже на полігонах ЗСУ для виконання завдань на передньому краї.

ПТРК

Відзначається, що змагання на звання кращого протитанкового розрахунку тривали кілька днів. Окрім стрільб та складання нормативів зі спеціальної підготовки, протитанкові розрахунки долали "зруйновану дробину", "дротову сітку на високих кілках", яку ускладнювала щільна димова завіса, демонстрували володіння особистою зброєю й навички надання першої медичної допомоги пораненим.

ПТРК

На фінальному етапі захисники України змагались у стрільбі з вогневих позицій на відстані 1400 м із розрахунків протитанкових комплексів "Штурм-С", переносного протитанкового комплексу "Стугна-П", ЛПРК "Корсар" та радянських комплексів "Фагот" й "Конкурс".

ПТРК

"Ми випередили суперників ще на першому етапі змагань. Проте на другому, шанси дещо зрівнялись. Хто найсильніший, вирішив фінал", - розповів офіцер ОТУ "Північ", влучний постріл якого з протитанкового керованого ракетного комплексу "Фагот" став переможним для його підрозділу.

ПТРК
Читайте також: Бійці 95 бригади проводять тактико-спеціального навчання з бойовою стрільбою (фото)