xcounter
#
На MSPO-2020 компанія Raytheon вперше презентуватиме пускову установка M901 ракетної системи Patriot, яка буде доповнена восьмиколісним тактичним вантажним автомобілем M908 HEMTT (на фото) / Фото: Targi Kielce

​В Польщі розпочала роботу оборонна виставка MSPO 2020

На MSPO-2020 компанія Raytheon вперше презентуватиме пускову установка M901 ракетної системи Patriot, яка буде доповнена восьмиколісним тактичним вантажним автомобілем M908 HEMTT (на фото) / Фото: Targi Kielce
1216

У вівторок, 07 вересня ц.р. в Польщі розпочинає роботу Міжнародна виставка оборонної промисловості MSPO 2020. Захід пройде з 8 по 10 вересня 2020 року в місті Кельце у виставково-конгресовому центрі Targi Kielce. Цього року вперше в Польщі представляють ракетну систему Patriot

Виставка традиційно проходить під патронатом президента Республіки Польща, а стратегічним партнером цього заходу, як і минулих разів, виступає державний інтегратор польської оборонної промисловості державна компанія Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).

MSPO-2020, Defense Express, Targi Kielce, Виставка оборонної промисловості, Кельце
На MSPO 2019 було представлено малопомітний винищувач-бомбардувальник п'ятого покоління F-35, який Польщахоче закупити для забезпечення потреб власних ВПС / Фото: Targi Kielce

Цього року без українського стенду

Пандемія коронавірусу Covid-19 внесла свої корективи і цьогорічна виставка може стати не такою масштабною, ніж зазвичай. Нажаль, в зв’язку з існуючими в Польщі обмеженнями, цього року українські компанії не зможуть взяти участь в MSPO 2020 і це за останні роки станеться вперше. Раніше йшла мова про розгортання об’єднаного стенду підприємств, що входять до складу ДК "Укроборонпром", а координатором і організатором українського стенду мало бути ДП СЗТФ "Прогрес".

Читайте також: Стали відомі завдання Мінстратегпрому: Кабмін прийняв проєкт постанови
MSPO-2020, Defense Express, Targi Kielce, Виставка оборонної промисловості, Кельце
На MSPO 2020 будуть вперше представлені нові версі модернізації танків, що стоять на озброєнні Війська Польського - Leopard 2PL ... / Фото: Juliusz Sabak

MSPO-2020, Defense Express, Targi Kielce, Виставка оборонної промисловості, Кельце
та T-72M1R / Фото: Juliusz Sabak

MSPO-2020, Defense Express, Targi Kielce, Виставка оборонної промисловості, Кельце
В рамках реалізації в Польщі програми створення танку нового покоління "Wilk" південнокорейська компанія Hyundai Rotem представить свої пропозиції щодо спільного виробництва з Польщею основного бойового танка K2 Black Panther / Фото: Scoty Sambo

Довідка Defense Express:

Об’єднаний стенд підприємств, що входять до складу ДК "Укроборонпром", на заході розгортається щорічно з 2014 року. До цього часу у виставці брали участь лише окремі українські приватні підприємства, серед яких Науково-виробниче підприємство "Аеротехніка-МЛТ", Науково-виробниче приватне підприємство "Спаринг-Віст Центр". Традиційно окремий стенд на заході має Інформаційно-консалтингова компанія "Діфенс Експрес", яка є інформаційним партнером Міжнародної виставки оборонної промисловості MSPO з 2013 року.

Однак в серпні ц.р. було прийняте рішення відмовитися від розгортання стенду в зв’язку з тим, що в Польщі діє обов’язкове правило про необхідність дотримання режиму двотижневої самоізоляції для тих, хто прямує до цієї країни з України і винятку для учасників цього міжнародного заходу так і не було зроблено. Хоча ряд представників України, зокрема з числа представників компаній-спецекспортерів та тих компаній, що мають представництва в Польщі та європейських країнах, братимуть участь у діловій програмі цьогорічної MSPO.

MSPO-2020, Defense Express, Targi Kielce, Виставка оборонної промисловості, Кельце
/ Фото: Targi Kielce

Для того, щоб забезпечити представлення українських підприємств на цій та інших міжнародних оборонних виставках, що мають пройти цієї осені в умовах обмежень, що пов’язані з пандемією корона вірусної хвороби, Інформаційно-консалтингова компанія Діфенс Експрес підготувала та видала чергове число англомовного журналу Ukrainian Defense Review (№2-3/2020). На сторінках журналу представлено ряд матеріалів стосовно важливих подій в секторі безпеки та оборони в Україні та світі, стану реалізації низки військових проектів, а також перспективних розробок вітчизняної оборонної промисловості та українських виробників, якім є що запропонувати закордонним споживачам. Переглянути випуск можна на майданчику issue.

MSPO-2020, Defense Express, Targi Kielce, Виставка оборонної промисловості, Кельце, UDR, Ukrainian Defense Review
MSPO-2020, Defense Express, Targi Kielce, Виставка оборонної промисловості, Кельце, Ukrainian Defense Review, UDR
Спеціально до MSPO-2020 та ряду інших оброонних виставок, що пройдуть восени цього року, Інформаційно-консалтингова компанія Діфенс Експрес підготувала та видала чергове число англомовного журналу Ukrainian Defense Review

Обіцяють, що буде цікаво

Організатори говорять про те, що цього року, незважаючи на певні обмеження, буде також багато цікавих експонатів та ділових переговорів на найвищому рівні. Наприклад, компанія Raytheon цього року вперше презентуватиме пускову установка M901 ракетної системи Patriot, яка буде доповнена восьмиколісним тактичним вантажним автомобілем M908 HEMTT та ракетами PAC-3.

Слід зазначити, що цей пакет пропозицій був відібраний в рамках реалізації польської програми протиповітряної та протиракетної оборони середньої дальності "Вісла", а окремі елементи ракетної системи Patriot були презентовані під час попередньої оборонної виставки, Американські військові також продемонструють відомий ударний вертоліт AH-64 Apache, який гості MSPO також могли побачити на минулих виставках. Американці, крім того, в цьому році планують організувати проліт патрульного протичовнового літака Boeing P8 Poseidon, як це було зроблено минулого року.

MSPO-2020, Defense Express, Targi Kielce, Виставка оборонної промисловості, Кельце
Американський ударний вертоліт AH-64D Apache / Фото: Juliusz Sabak
MSPO-2020, Defense Express, Targi Kielce, Виставка оборонної промисловості, Кельце
Полицейский гелікоптер Bell 407 GXi та цивільний Bell 505 також експонуватимуться на MSPO-2020 / Фото: Juliusz Sabak

Країною-лідером MSPO-2020, що розгорне на заході власну національну виставку, буде Великобританія і це станеться вже вдруге за історію заходу. Виставка провідних країн стала вже багаторічною традицією і є невід'ємною частиною MSPO з 2004 року. На сьогоднішній день свій військовий потенціал таким чином представили тринадцять країн, зокрема Великобританія, країни Вишеградської групи, Ізраїль, Італія, Німеччина, Норвегія, Південна Корея, США (двічі), Туреччина, Франція та Швеція.

MSPO-2020, Defense Express, Targi Kielce, Виставка оборонної промисловості, Кельце
У 2020 році країною-лідером MSPO вже вдруге буде Великобританія / Фото: Targi Kielce

На цьогорічну виставку заявились 140 компаній з Польщі, Бельгії, Великобританії, Данії, Ізраїлю, Італії, Китаю, Німеччини, ПАР, Південної Кореї, США, Тайваню, Франції, Чехії та Швейцарії. Вони використовуватимуть понад 9000 квадратних метрів виставкових площ.

MSPO - це набагато більше, ніж просто велика вітрина для озброєння та військової техніки. Виставка рясніє діловими зустрічами та семінарами. Це також місце, де виробники оборонного сектору з різних континентів підписують контракти.

Ще більше безпеки – і не лише військової…

До тих пір поки експозиції зможуть повернутись до тих умов, які були до пандемії коронавірусу, організатори заходу розробили та впровадили необхідні процедури для того, щоб убезпечити учасників та відвідувачів виставки та, водночас, сприяли поверненню до "звичного бізнесу" в цій новій реальності.

"Безпека наших гостей, експонентів та відвідувачів є надзвичайно важливою. Для MSPO та всіх подій, що пройдуть цієї осені у виставковому центрі, посилено безпеку. Ми вжили низку заходів для безпечної участі у виставках, організованих у виставковому центрі Targi Kielce", - заявив напередодні виставки голова правління виставково-конгресового центру Targi Kielce Анджей Мохонь.

MSPO-2020, Defense Express, Targi Kielce, Виставка оборонної промисловості, Кельце, Анджей Мохонь
Uолова правління виставково-конгресового центру Targi Kielce Анджей Мохонь / Фото: Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce

Він також розповів про заходи, що було здійснені організаторами для підвищення безпеки учасників та відвідувачів виставки: "Наші пересувні стійки оснащені пристроями для контролю температури тіла, а в павільйонах Targi Kielce встановлені пристрої для автоматичної дезінфекції. На додаток до цього на час проведення MSPO плануються численні запобіжні заходи, такі як, наприклад, посилена, регулярна дезінфекція елементів інфраструктури. Перед вхідними терміналами доступні додаткові точки де можна придбати маски для захисту обличчя, рукавички та дезінфекційні рідини. Виставково-конгресовий центр у м. Кельце обладнаний різноманітними інформаційними табло, знаками напрямку руху та стратегічними елементами інфраструктури, такими як пункти медичного обслуговування та пункти де можна отримати засоби індивідуального захисту. У всіх коридорах та санітарних кімнатах є дозатори дезінфікуючих засобів для рук" .

Нагадаємо, що минулорічна виставка MSPO 2019 стала однією з найбільших за всю історію її існування – експозиція була розгорнута на площі у понад 27 тис кв.м (у 2018 - 27, 526). У виставці взяли участь 610 компаній (у 2018 - 625) з 31 країни світу (у 2018 - 32), таких, як: Австралія, Австрія, Бельгія, Бразилія, Білорусь, Великобританія, Чехія, Данія, Фінляндія, Франція, Іспанія, Ізраїль, Італія, Канада, Литва, Норвегія, Німеччина, Нідерланди, Південно-Африканська Республіка, Польща, Португалія, Словаччина, США, Сінгапур, Швеція, Швейцарія, Таїланд, Тайвань, Туреччина, Україна і Південна Корея. У заході взяли участь 303 польські компанії.

Читайте також: В Польщі оголосили про початок підготовки до проведення оборонної виставки MSPO 2020