xcounter
#

В Підмосков'ї розбився Мі-8 ВКС РФ – весь екіпаж загинув (фото)

307
Мі-8 ВКС РФ
Мі-8 ВКС РФ

В Росії під час аварії військового гелікоптера Мі-8 в Підмосков'ї загинуло три військовослужбовці ВКС РФ

Як повідомляють російські ЗМІ, гелікоптер Мі-8 ВКС РФ здійснив жорстку посадку у ввечері в вівторок, 19 травня 2020 року, при виконанні планового навчально-тренувального польоту за 20 кілометрів від Клину (московська область).

За інформацією екстрених служб, екіпаж військово-транспортного гелікоптера з трьох осіб загинув в результаті цього інциденту. Загиблими є три офіцери, штатних льотчиків ескадрильї ВКС РФ - два пілоти та борттехнік.

Читайте також: ​Ми-35 армії РФ зазнав аварії у Криму: на відео показали безрозсудні польоти окупантів

Як повідомили в Міноборони РФ, політ виконувався без боєкомплекту. Пошукова група виявила на місці інциденту обидва чорні ящики, вони знаходяться в задовільному стані.

Мі-8 ВКС РФ після жорсткої посадки
Мі-8 ВКС РФ після жорсткої посадки / Фото: РенТВ

Причиною катастрофи, за попередньою інформацією, могла стати технічна несправність.

Варто додати, що це не перший інцидент з Мі-8 ВКС РФ під час зльоту або посадки за останні роки. Зокрема у вересні минулого року військовий гелікоптер Мі-8 перекинувся і загорівся при розгоні по злітно-посадковій смузі в Саратовській області. Тоді повідомлялося, що причиною аварії могло стати руйнування однієї зі стійок шасі.

Цей та інші інциденти, що траплялися в останній час з гелікоптерами Мі-8/17 російського виробництва (в цивільному сегменті), навіть змусили Росавіацію у квітні цього року директивно запустити низку перевірок продукції "Казанського вертолітного заводу" (КВЗ) 2018-2020 років випуску.

Наказ Росавіації

Своєю чергою, російські авіаексперти почали говорити про сильну деградацію російських складальних заводів, що довгі роки знаходяться під управлінням холдингу "Гелікоптери Росії" та на яких останнім часом почали встановлювати на нові та відремонтовані гелікоптери Мі-8/17 браковані деталі, що й призводить до катастроф цих машин.

Читайте також: ​МиГ-29UPG виробництва Росії розбився в Індії: опубліковано відео з місця катастрофи