xcounter
#

В Одесі масштабно відсвяткували День Військово-Морських сил України (відео)

1126
МБАК проєкту 58155 (шифр "Гюрза-М") P174 "Аккерман" та "Нікополь" P176 й патрульний катер BG-200 проекту 58130 (шифр "Орлан") Морської охорони ДПСУ
МБАК проєкту 58155 (шифр "Гюрза-М") P174 "Аккерман" та "Нікополь" P176 й патрульний катер BG-200 проекту 58130 (шифр "Орлан") Морської охорони ДПСУ

В Одесі у День Військово-Морських сил ЗСУ відбулися урочисті заходи за участю кораблів та авіації українського флоту

Відзначається, що акваторією Чорного моря пройшли артилерійські та патрульні катери Військово-Морських сил та катери Морської охорони Держприкордонслужби. Військові кораблі та гелікоптери ВМСУ продемонстрували комплекс дій з надання допомоги кораблю, що зазнав лиха.

Під час урочистої церемонії, військові гелікоптери здійснили проліт із Державним прапором України та Військово-Морським прапором. Крім того, акваторією пройшли навчальні катери з курсантами на борту.

Читайте також: Конгрес США повідомили про плани продажу Україні 16 катерів Mk VІ

Також не було забуто й про полеглих українських моряків. На воду було покладено траурний вінок, а пам'ять тих моряків, хто захистив Україну ціною власного життя ушанували хвилиною мовчання.

ВМСУ

В урочистостях взяв участь й Президент України Володимир Зеленський, який з борту флагмана флоту - фрегата "Гетьман Сагайдачний" оглянув проходження військових кораблів і техніки.

ВМСУ
Катер Морської охорони ДПСУ типу "Тарантул" та патрульний катер ВМСУ типу Island

"Я щасливий бути в прекрасній і сонячній Одесі завжди, а особливо – сьогодні, в цей святковий для українського військового флоту день. Сьогодні вся країна вітає з професійним святом вартових морських рубежів нашої Батьківщини. Сміливих та незламних людей, які і вдень, і вночі стоять на захисті півдня нашої країни. Тих, хто, цитуючи марш ВМС, "стане грудьми за Чорне море, за наш чудовий і чарівний Крим". Це – наші українські військові моряки. Ми пишаємося вами. Ми дякуємо вам", – сказав Президент України.

ВМСУ
Багатофункціональне пошуково-рятувальне судно проекту 2262 А715 "Олександр Охрименко"

За його словами, новому командувачу Військово-Морських сил, поставлено завдання забезпечувати бойову готовність військового флоту та оснащення ВМС новітньою ракетною зброєю. Також Президент нагадав, що наразі триває активна розбудова військово-морських баз та навчальних закладів, облаштування місць постійної дислокації бойових частин ВМС, розвиток об’єктів національного флоту, відновлення, модернізація та надходження нового озброєння та військової техніки.

ВМСУ
Катера Морської пошуково-рятувальної служби України ПРК-02 та ПРК-51

"Надважливими є державні випробовування українського ракетного комплексу "Нептун". Його прийняття на озброєння зробить нас ще сильнішим гравцем в акваторії Чорного й Азовського морів. Також у наших найближчих планах – отримання катерів "Айленд" (Island) і "Марк VI" (Mk VI) в межах військової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки", – відзначив Володимир Зеленський.

ВМСУ
Читайте також: Патрульний катер ВМСУ "Старобільськ" взяв участь в тренуваннях PASSEX (фото та відео)