xcounter
#

В ТОВ "Темерланд" роблять безпілотний макет танка Leopard на базі звичайного автомобіля, щоб дурити рашистів

9468
Танк Leopard 2, фото — KNDS
Танк Leopard 2, фото — KNDS

В Україні активно розвивається виробництво реалістичних макетів різного озброєння та військової техніки, один з таких прикладів — проєкт макета основного бойового танка Leopard від "ТОВ Темерланд"

Українська компанія ТОВ "ТОВ Темерланд" працює над створенням проєкту власного макета танка Leopard на базі звичайного автомобіля — таку інформацію у рамках спільного проєкту Defense Express та "Еспресо" розповів співзасновник та генеральний директор компанії Едуард Троценко.

макет танка Leopard
Концепція макета танка Leopard, фото — ТОВ "Темерланд"

За його словами, вже цього тижня компанія має реалізувати у залізі проєкт так званого "автономного активного манекена" німецького основного бойового танка Leopard.

Читайте також: Танкісти ЗСУ розповіли реальні переваги Leopard 2A6 та найвдаліший час для полювання за ворогом

На відео з 38:19

Основою для такого танка стане автомобіль Ford, який буде модернізований системою дистанційного управління. Далі на машину будуть навішуватися окремі модулі, які перетворять автомобіль на реалістичну копію німецького танка, який Сили оборони України активно використовують на полі бою.

Причому, судячи з фото, цей танк можна у прямому сенсі у польових умовах розібрати, скласти у автомобіль для транспортування та перевезти на місце призначення.

макет танка Leopard 2
Макет танка можна "зібрати" і перевозити автомобілем, фото — ТОВ "Темерланд"

Тобто — у підсумку компанія має продемонструвати доволі реалістичну версію німецької машини, яка, до того ж буде ще й рухомою, що має допомогти якнайкраще дурити ворога на полі бою, змушуючи його витрачати час та сили на знищення хибної цілі.

макет танка Leopard 2
Основа для макета — модернізований автомобіль Ford, фото — ТОВ "Темерланд"

Загалом макети різного озброєння та військової техніки сьогодні активно використовуються українськими військовими на полі бою — як раніше розповідали західні ЗМІ, російські військові вже знищили в Україні сотні макетів озброєння та військової техніки, ціна одного може коливатися у межах менш як 1000 доларів.

макет 155-мм гаубиці M777
Макет 155-мм гаубиці M777, фото — "Метінвест"

Зокрема йдеться про дуже реалістичні макети гаубиць та РЛС від "Метінвест", які мають у своєму активі копії такого озброєння, як гаубиці M777, Д-20, а також радіолокаційні станції 36Д6 та AN/MPQ-64 Sentinel.

Читайте також: Чим армія РФ хоче дурити на полі бою: окупанти показали доволі невдалі макети своєї зброї