xcounter
#

Успішна місія: Boeing протестував групу безпілотників у повністю автономному режимі

989
Успішна місія: Boeing протестував групу безпілотників у повністю автономному режимі

Австралійський підрозділ концерну Boeing відзвітував про проведення випробувань, які можуть стати важливою ланкою у процесі розвитку автономних безпілотників.

"Ми провели комплексну польотну місію з використанням трьох випробувальних стендів у Квінсленді. Це знаменує ще одну успішну віху для технологічного проєкту платформи автономних систем (ASPT)", – розповідають у Boeing.

Під час випробувань Boeing вдалося виконати низку успішних тестувань. Найзначніше з них – повністю автономний політ трьох безпілотників. Так, БпЛА змогли самостійно злетіти, об’єднатися в групу та скласти декілька формацій. Після чого безпілотники роз’єдналися та здійснили успішну посадку. У Boeing підкреслюють – все це проходило без жодної участі оператора.

Читайте також: Винищувачі F-16 замінять на безпілотники: нові подробиці проєкту Skyborg
беспилотник boeing
Boeing зробила важливий крок до створення повноцінних автономних безпілотників

"Попри те, що раніше ми вже проводили автономні польоти за участі великої кількості літаків, це була наша перша можливість провести наскрізні випробування трьох високопродуктивних БпЛА зі швидкістю до 200 км/год", – розповідають у Boeing.

Проєкт ASPT, у рамках якого розробляються системи управління БпЛА, передбачає створення нової бортової технології автономного управління і контролю для безпілотників. З її допомогою БпЛА зможуть виконувати необхідні завдання без втручання оператора.

Нагадаємо, на початку травня 2020 року австралійський підрозділ корпорації Boeing презентував перший дослідний зразок реактивного безпілотного літального апарату Loyal Wingman. Як стверджували, цей безпілотник став першим літаком, створеним в Австралії за більш ніж 50 років.

Loyal Wingman призначений для здійснення місій у взаємодії з пілотованими бойовими літаками. Цей безпілотник повинен "вміти" здійснювати напівавтономні місії, отримуючи вказівки від пілотованої платформи через канал передачі даних.

Читайте також: Оператор в небезпеці: в Ізраїлі придумали, як боротися з роєм безпілотників