xcounter
#

Уруський зустрівся з послом Великобританії в Україні: про що говорили

759
Зустріч Уруського з пані Меліндою Сіммонс
Зустріч Уруського з пані Меліндою Сіммонс

Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський зустрівся з послом Великобританії Меліндою Сіммонс

Першого вересня 2020 року відбулась зустріч керівництва Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості з послом Великобританії в Україні пані Меліндою Сіммонс.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, під час заходу обговорювалися питання двостороннього співробітництва між країнами. Пані посол була ознайомлена з процесом створення нового Міністерства, а також з планами щодо реформування оборонно-промисловості України.

Читайте також: ДПСУ отримала 10 БПЛА від Великобританії (відео)

"Було зазначено, що поява нового міністерство це необхідний і важливий крок для країни. Його головним завдання є формування єдиної державної військово-промислової політики у важливих для України сферах виробництва. Наголосив, що Міністерство не буде втручатися в господарську діяльність підприємств галузі, а буде створювати умови для їх розвитку на законодавчому рівні" – написав віце-прем’єр-міністр Олег Уруський.

Посол Королівства Великобританії в Україні пані Мелінда Сіммонс

Крім того, була повідомлена інформація щодо ситуації навколо прийняття важливих для країни нормативно-правових актів в сфері корпоратизації та приватизації державних оборонних підприємств, а також реформування ДК "Укроборонпром". Також з послом обговорювалися можливі напрямки двосторонньої співпраці в сфері розвитку промисловості, створення спільних підприємств, залучення інвестицій та організації в найближчому майбутньому зустрічі з представниками оборонних компаній Великобританії.

Варто зазначити, що зустріч з послом Великобританії в Україні пані Меліндою Сіммонс відбувається на фоні інформації, щодо нещодавньої пропозиції МО України від Державного секретаря з питань оборони Сполученого Королівства Бена Воллеса стосовно спільного будівництва ракетних катерів. За повідомленням видання "Думская", британська сторона запропонувала розгорнути на одному з українських суднобудівних заводів виробництво неназваної моделі сучасних швидкохідних ракетних катерів за кредитні кошти Великобританії. Згідно з наданими даними, мова йде про катери довжиною 50 метрів, водотоннажністю 400 тонн та швидкістю 45 вузлів. Основне озброєння складається з восьми протикорабельних ракет.

Читайте також: "Smart човни": Великобританія розвиває флот майбутнього