xcounter
#

Уряд виділив кошти на погашення багатомільйонного боргу по зарплаті на "Південмаші"

802
"Південмаш" / Фото: Reuters
"Південмаш" / Фото: Reuters

Відповідне рішення, щодо затвердження порядку використання коштів для фінансової підтримки державного підприємства прийняте 26 серпня 2020 року

Відзначається, що виділені з Державного бюджету кошти будуть спрямовані на погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам ДП "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова" у розмірі 210 мільйонів гривень.

Проєкт акту розроблено на виконання Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", прийнятого 14 липня ц. р.

Читайте також: Літаки та ракети разом: віце-прем'єр Уруський відвідав ТАІ та Roketsan
Досить цікаво, що 26 серпня ц.р. на "Південмаші" вдруге побував й Президент України

"Південмаш" є одним з головних підприємств космічної галузі. Фінансове оздоровлення та безперебійне функціонування підприємства дозволить здійснити подальший розвиток та підвищення конкурентоспроможності України на світовому ринку космічного машинобудування та озброєнь", - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко, коментуючи цю подію.

Олег Уруський відвідав "Південмаш" 30 липня 2020 року

Нагадаємо, на початку цього місяця, після візиту на "Південмаш" Віце-прем’єр-міністра - Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського, останній повідомив про важке становище державного підприємства.

"Ситуація (на "Південмаші") продовжує залишатися скрутною через відсутність суттєвих космічних замовлень. Фактично на цьому підприємстві залишилось виготовлення першого ступеня ракет Antares, на замовлення США, та двигуна останнього ступеня ракетоносія Vega Європейського космічного агентства», - відзначив Олег Уруський.

Американська РН Antares та європейська РН Vega

За його словами міністерство з питань стратегічних галузей промисловості почне займатись налагодженням нормальної взаємодії між КБ "Південне" та "Південмашем", яка наразі практично відсутня.

Читайте також: Міністерство стратегічних можливостей: перші кроки з зони хаосу - інтерв'ю з віцепрем'єром Олегом Уруським