xcounter
#

"Урагани" ЗСУ тренувались уражати цілі в тилу ворога за допомогою БПЛА (відео)

3427
Розрахунки РСЗВ БМ-27 "Ураган" ЗСУ провели навчання неподалік від тимчасово окупованого Криму
Розрахунки РСЗВ БМ-27 "Ураган" ЗСУ провели навчання неподалік від тимчасово окупованого Криму

Ці вправи розрахунки РСЗВ зі складу бригади, що виконує завдання в зоні ООС, провели неподалік від тимчасово окупованого Криму

Артилеристи зі складу розрахунків 220 мм реактивних систем залпового вогню БМ-27 "Ураган" угрупування військ, яке виконує бойові завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Військовослужбовці, як повідомила прес-служба Командування об’єднаних сил ЗСУ, провели умовні стрільби по координатах, наданих операторами розвідувальних безпілотних комплексів, по піхоті та бронетехніці умовного противника, що знаходиться у другому ешелоні на відстані понад тридцять кілометрів.

Читайте також: Збройні Сили України вивели на навчання Т-72 Корпусу резерву

"Тренування артилерійського підрозділу відбувалося на фоні обстановки, що максимально наближена до реальної. За легендою, перша хвиля наступу умовного противника зазнала поразки, потрапивши на мінні загородження. Своєю чергою оператори безпілотних літальних апаратів виявили в його тилу резерви, що намагаються здійснити марш з метою посилення передових загонів", - розповів командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

РСЗВ Ураган
Артилеристи ЗСУ вчилися знищувати ворога за допомогою наведення з БПЛА

Окрім власне тренування з проведення стрільб, не меншу увагу було приділено відпрацюванню оперативності такої операції.

РСЗВ Ураган
Підрозділ максимально швидко висунувся на позицію по тривозі

За словами Сергія Наєва, підняті за тривогою військовослужбовці, за лічені хвилини привели зброю в бойову готовність.

ОСЗВ Ураган
Було відпрацьовано нанесення удару по війську противника на глибині у 30 км

"Підрозділ швидко висунувся з району зосередження, здійснив марш, розгортання у районі вогневих позицій, наведення на умовні цілі для їх подальшого ураження та зміну позицій", - відзначив командувач ООС.

РСЗВ Ураган
Після умовного знищення ворога підрозділ швидко змінив позицію

Варто додати, що на наступний рік Міністерством оборони України заплановано доведення реактивної системи залпового вогню проекту "Буревій" (український осучаснений аналог радянської БМ-27 "Ураган") з використанням 220 мм боєприпасу "Тайфун-2" розробки КБ "Південне".

Можливо, вже скоро, підрозділи, що підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України будуть виконувати такі тренування на набагато більш сучасних та потужних системах українського виробництва.

Читайте також: Бойові частини "Нептуна" та "Вільхи" стануть більш потужними