xcounter
#

"Укрспецекспорт" відправив РЛС виробництва "Аеротехніка-МЛТ" закордонному замовнику (фото)

642
Завантаження нової радіолокаційної техніки виробництва "Аеротехніка-МЛТ" в Іл-76МД / Фото: "Укроборонпром"
Завантаження нової радіолокаційної техніки виробництва "Аеротехніка-МЛТ" в Іл-76МД / Фото: "Укроборонпром"

Незабаром іноземний замовник отримає нову радіолокаційну техніку виробництва української приватної компанії ТОВ "Аеротехніка-МЛТ"

Постачання РЛС здійснюється за зовнішньоекономічним контрактом Державною компанією "Укрспецекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром".

Зокрема пресслужба Концерну оприлюднила світлини на яких кунги на шасі КрАЗ-6322 6х6 завантажуються на військово-транспортний літак Іл-76МД. Судячи з фото, ймовірно мова йде про наземну рухому радіолокаційну станцію (РЛС) дальнього виявлення метрового діапазону хвиль П-18МА (П-180У), що є вдосконаленою версією старої аналогової РЛС П-18.

Читайте також: 90К6Е пройшов випробування для інозамовника
РЛС
Завантаження нової радіолокаційної техніки виробництва "Аеротехніка-МЛТ" в Іл-76МД / Фото: "Укроборонпром"

Нагадаємо, таку станцію у грудні минулого року ДК "Укрспецекспорт" вже постачав турецькій компанії SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ (Defense Industry Technologies Inc) з декларованою вартістю 3,6 млн дол.

Постачання РЛС П-180У виробництва
Постачання РЛС П-180У виробництва "Аеротехніка-МЛТ" для Туреччини у грудні 2019 року

Того ж місяця "Укрспецекспортом" в Туреччину було поставлено ще дві РЛС виробництва ТОВ "Аеротехніка-МЛТ" - MARS-L (на шасі "Урал" та "КрАЗ") з декларованою вартістю 7 544 000 дол.

Варто додати, що наземна рухома радіолокаційна станція дальнього виявлення метрового діапазону хвиль П-180У (П-18МА) виробництва "Аеротехніка-МЛТ" має покращені характеристики виявлення та забезпечує автоматичний супровід траєкторій руху повітряних об'єктів, приймання даних від інших РЛС і радіовисотоміру, обмін радіолокаційною інформацією відбувається за наданими каналами обміну даних в узгодженому протоколі обміну.

Читайте також: "Зоопарк", "Мандат" та "Кольчуга": про долю проектів "Іскри" в інтерв'ю з директором Юрієм Пащенко