xcounter
#

90К6Е пройшов випробування для інозамовника

417
90К6Е пройшов  випробування для інозамовника

Мобільний оглядовий 3D радіолокатор від КП "НВК "Іскра" випробували на виявлення БПЛА

Радар 90К6Е виробництва КП "НВК "Іскра", яке входить до складу ДК "Укроборонпром", успішно пройшов дводенні випробування з виявлення безпілотних літальний апаратів на різних висотах та максимальній дальності. Про це повідомила прес-служба Концерну.

Радар 90К6Е

Як зазначив директор Науково-виробничого комплексу "Іскра" Юрій Пащенко: "Після проведення заводських випробувань, ми успішно завершили цей останній етап випробувань радару 90К6Е щодо здатності визначення малорозмірних цілей з малою ефективною поверхнею розсіювання. Позитивні результати цих випробувань відкривають перед нами беззаперечні перспективи для реалізації 90К6Е на експорт. Ми вже маємо потенційного замовника з однієї з країн Близького Сходу, для якого здатність визначення безпілотних літальних об’єктів є однією із основних вимог. Станція також розглядається в інтересах Міноборони України, однак потребує певних змін під потреби наших військових".

Об’єктом визначення під час випробувань радару виступив безпілотний авіаційний комплекс Raybird 3, польотами якого керували спеціалісти компанії Skyeton. Raybird 3 – це безпілотний авіаційний комплекс серійного виробництва класу "малий тактичний", який використовується для різних довготривалих місій, ISTAR рішень та пошуково-рятувальних операцій; має максимальну висоту польоту 3000 м та може розвинути швидкість до 160 км/год. "Ми вдячні авіаційній виробничій компанії Skyeton за надану можливість та фахівцям Спеціалізованої зовнішньоторговельної фірми "ПРОГРЕС" за допомогу у організації та проведенні випробувань", – додав Юрій Пащенко.

Фактично, випробування 90К6Е з виявлення БПЛА пройшли вчасно. На початку квітня в коментарі Defense Express директор КП "НВК "Іскра" Юрій Пащенко заявляв, що вони мають відбутися "в кінці квітня 2020, якщо не буде змін в обстановці через COVID-19".

Нагадаємо, станція 90К6Е вперше була презентована в рамках Міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2019". Це мобільний 3D радіолокатор кругового огляду з транзисторним передавачем, який призначений для виявлення цілей, що летять на низьких, середніх і великих висотах. Радар розроблений для використання в зенітних ракетних військах, як засіб видачі цілевказівок, а також як інформаційна ланка в підрозділах військово-повітряних сил і протиповітряної оборони.

Максимальні межі роботи радіолокатора за дальністю складають 500 км. Кількість одночасно супроводжуваних цілей – становить більше 500. Час розгортання 15-20 хвлн.

Радари 90К6Е та МР-1 спостерыгають за польотом БПЛА Raybird 3

Також, за словами Пащенка, у випробуваннях взяли участь високомобільна РЛС метрового діапазону радіохвиль МР-1 та контрбатарейний радіолокаційний комплекс 1Л220УК. Випробування цих радарів проводились за погодженою програмою та також дали повне підтвердження заявлених характеристик з визначення БПЛА.

Читайте також: "Зоопарк", "Мандат" та "Кольчуга": про долю проектів "Іскри" в інтерв'ю з директором Юрієм Пащенко