xcounter
#

"Укроборонпром" хоче створити ракетобудівну корпорацію

2053
Олег Уруський під час візиту на ДАКХ "Артем"
Олег Уруський під час візиту на ДАКХ "Артем"

Нова оборонно-промислова структура, як заявили у концерні, має з’явитися на базі "ДККБ "Луч" та заводу "Артем"

Як повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром", висвітлюючи перший робочий візит Віцепрем'єр-міністр України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського, який відбувся 24 липня цього року, Концерн планує створити на базі держпідприємств нову корпорацію.

"Команда концерну представила віцепрем'єр-міністру стратегію реформування УОП та концепцію майбутньої ракетобудівної корпорації, що має з’явитися на базі "ДККБ "Луч" та заводу "Артем" у результаті трансформації та об’єднання обох підприємств з іншими державними виробниками високоточної зброї, боєприпасів та спеціальної хімії, що входять до складу ДК "Укроборонпром", - повідомили у прес-службі Концерну.

Читайте також: На українську ракетну програму додатково виділено 700 млн гривень

Новопризначений Віцепрем'єр-міністр був ознайомлений з виробничими потужностями обох оборонних підприємств, станом реалізації держпрограм у сфері вітчизняного ракетобудування та виготовлення боєприпасів, а також провів робочі наради з Генеральним конструктором-Генеральним директором "КБ "Луч" Олегом Коростельовим, президентом ДАКХ "Артем" Володимиром Зіміним та іншими представниками ДК "Укроборонпром".

"Недаремно перше своє відвідування я розпочав з підприємств оборонно-промислового комплексу – ті напрацювання, які є по ракетній програмі та боєприпасам, протитанковим комплексам є одним із пріоритетніших з точки зору забезпечення наших збройних сил сучасними зразками техніки", – відзначив Олег Уруський.

Читайте також: Міноборони України: У цьому році планується закупити 200 нових ракет "Вільха", а ще 200 ракет відновити з модернізацією