xcounter
#

Україну атакують кібервороги: шосте місце у світі за кількістью небезпечних нападів

Таких атак було щонайменше шістнадцять - нарахували у Specops Software
Україну атакують кібервороги: шосте місце у світі за кількістью небезпечних нападів
492

Україна увійшла у десятку країн, проти яких здійснювалися найбільш небезпечні кібератаки. Такі дані оприлюднила американська компанія, що опікується дослідженням питань кіберзахисту та кібербезпеки Specops Software.

Як "значні та небезпечні" Specops Software визначає кібератаки, які націлені на державні органи; оборонні та високотехнологічні компанії країн; атаки, пов'язані з масштабними економічними злочинами; а також ті, що спричиняють збитки на суму понад $1 мільйон.

Дані були зібрані у перід з травня 2006 року по червень 2020 року.

Читайте також: Лінія кібернетичної оборони України: перші подробиці про новий кібер-центр (відео)

Органи влади та компанії США значно перевершують інші держави та фірми за кількістю значних кібератак, спрямованих на їхні державні установи, підприємства та економіку.

У 2018 році у США відбулося 30 кібератак, що зробило це найгіршим роком за зареєстровані часові рамки для країни, встановила компанія Specops Software.

"Окремі дані можуть бути відсутніми з ряду причин. Зокрема, не всі атаки виявляються, публічно розкриваються або визначаються кількісно у грошових показниках. Оскільки Гонконг традиційно вважається особливим адміністративно-адміністративним регіоном Китаю, у цій таблиці він відсутній", зазначають фахівці Specops Software .

Читайте також: 5 загроз, яких боїться НАТО: нові висновки генсека Альянсу