xcounter
#

Українські миротворці з контингенту ООН у Конго отримали нові гелікоптери (фото)

3016
Ан-124-100 "Авіаліній Антонова" та гелікоптери українського контингенту ООН на аеродромі "Ентеббе" Республіки Уганда під час ротації техніки
Ан-124-100 "Авіаліній Антонова" та гелікоптери українського контингенту ООН на аеродромі "Ентеббе" Республіки Уганда під час ротації техніки

Постачання відбувається в рамках запланованої ротації авіаційної техніки 18 окремого вертолітного загону

У Демократичній Республіці Конго завершилася ротація авіаційної техніки, відповідно до досягнутих домовленостей між Україною та Секретаріатом ООН.

Як повідомила прес-служба Командування об'єднаних сил ЗСУ, замість машин, відправлених по ротації до України, українські миротворці отримали транспортно-бойові гелікоптери Ми-8, що пройшли повний цикл технічного обслуговування.

Читайте також: "Авіакон" передав армійській авіації модернізований вертоліт Мі-8МТВ-1
18 загін ЗСУ

"В умовах високих температур повітря, процес розвантаження-завантаження цих машин доволі таки довготривалий. Попри певні труднощі, військовослужбовці діяли оперативно, чітко та злагоджено, щоб завершити роботу в найкоротший термін", – повідомив старший офіцер центру національних контингентів та національного персоналу об’єднаного штабу Командування об’єднаних сил ЗСУ.

18 загін ЗСУ

Відзначається, що доправлені до Конго гвинтокрилі машини на аеродромі пройдуть комплексну перевірку працездатності всіх систем, вузлів та агрегатів нових гелікоптерів. Також буде здійснено обліт та сертифікація української авіаційної техніки. І лише після цього, вони будуть доправлені у місце розташування 18 окремого вертолітного загону та почнуть виконувати завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

18 загін ЗСУ

Нагадаємо, Мі-8 та Мі-24, що підтримували мир в африканській республіці до цього, здійснили свій переліт на аеродром, для транспортування в Україну, наприкінці минулого місяця.

18 загін ЗСУ
Читайте також: Компанія "Співдружність Авіа Буд" відновила два гелікоптери Мі-8 (фото)