xcounter
#

Україна встановила на острові Зміїний систему контролю за надводними цілями

3196
Збройні Сили України готові зупинити можливий десант ворога
Збройні Сили України готові зупинити можливий десант ворога

Наша держава системно працює над посиленням оборони цієї стратегічної точки в Чорному морі

Очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України полковник Кирило Буданов відвідав острів Зміїний, де перевірив готовність та засобів розвідки виконати свої завдання за призначенням. Про це пише портал АрміяInform із посиланням на прес-службу ГУР МОУ.

Вартовий Збройних Сил України на острові Зміїний

Видання відзначає, що під час візиту керівника ГУР МОУ Буданова на острів Зміїний відбулись заняття по підводному мінування цілей.

Читайте також: Повітряні Сили України вдруге за останні два тижні піднімали у повітря розвідники Су-24МР

Також – була перевірена готовність розрахунків ПЗРК на острові Зміїний до виявлення та розпізнавання повітряних цілей. Окрім цього, розвідники виконали вправи стрільб зі стрілецької зброї.

Військово-Морські Сили України проводять висадку морської піхоти, фото ілюстративне

Найважливіша деталь цього повідомлення - на острові Зміїний Збройні Сили України встановили обладнання контролю за надводними та підводними цілями, яке було отримане від неназваних "іноземних партнерів".

Гармата "Гіацинт-Б" берегової оборони ВМС України, фото ілюстративне

Як розповідав той же портал АрміяInform, 23 липня цього року острів Зміїний відвідали командувач ВМС України контр-адмірал Неїжпапа та тоді ще командувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак.

Ціллю візиту була перевірка готовності Військово-Морських Сил України до захисту острова Зміїний від можливого російського вторгення.

ВМС України можуть захищати морський простір нашої держави за допомогою вдосконаленого комплексу Bayraktar TB2, фото ілюстративне

Тут також варто нагадати, що під час сухопутної компоненти навчань Sea Breeze-2021, які відбулись з 28 червня по 10 липня цього року, Збройні Сили України відпрацьовували наступний сценарій: російські "проксі-сили" захопили наші порти Чорного моря, на шляху до яких лежить острів Зміїний, і наші військові у взаємодії із морською піхотою США мали вибити агресора із захоплених об’єктів.

Під час навчань Sea Breeze 2021 наші Сили спеціальних операцій провели зокрема абордаж корабель умовного противника як елемент комплексу заходів по охороні наших морських рубежів, фото ілюстративне
Читайте також: Битва за острів Зміїний: Збройні Сили готувались до боїв проти сепаратистів на півдні Одещини