xcounter
#

Україна отримає ще більше британських гармат на корейських гусеницях

12531
САУ Krab польської армії, фото ілюстративне
САУ Krab польської армії, фото ілюстративне

ЗСУ отримають ще три дивізіони САУ "натівського" калібру 155 мм, але покупка обійдеться недешево

Україна дала замовлення Польщі на поставку 54 самохідних артилерійських установок Krab калібру 155 мм. Вартість поставки - 3 млрд польських злотих, це порядка 20 млрд грн за поточним курсом. Інші деталі поставки не розкриваються, пише портал Defence24 з посиланням на Dziennik.pl.

Для польського ОПК це замовлення – найбільший експортний контракт за останні три десятки років. При чому ймовірно, що частину САУ Krab поляки поставлять із наявності власної армії, бо компанія-виробник HSW може виробляти максимум 30 самохідних артустановок на рік. А ця зброя Україні потрібна "на вчора".

Читайте також: Нищити рашистів ракетами Hellfire з безпілотника: ЗСУ невдовзі можуть отримати таку можливість
САУ Krab польської армії, фото ілюстративне

В свою чергу, для нашої держави це мабуть поки що найбільший випадок "експорту технологій" за весь час Незалежності, в рамках переоснащення Збройних Сил України. Бо, як відомо, для виробництва польських САУ Krab використовуються технології від Південної Кореї та Великої Британії. Якщо конкретніше – гусеничне шасі від південнокорейської самохідної артустановки К9 та башта від британської САУ AS90 з подовженим стволом до 52 калібрів.

Попередню партію в 18 самохідних артустановок Krab Україна отримала від Польщі в подарунок, безплатно.

САУ Krab польської армії, фото ілюстративне
Читайте також: 26-а бригада натякнула, які новітні 155-мм САУ вже має на озброєнні