xcounter
#

Україна отримає британські ракети Brimstone Sea Spear, але точно не в найближчий час

3248
Британці говорять, що пропонують нам ракети, котрі можуть "роєм" атакувати цілі
Британці говорять, що пропонують нам ракети, котрі можуть "роєм" атакувати цілі

Британці та наше Міноборони ведуть перемовини про купівлю саме перспективної розробки, тут не йде мова про поставки ракет "буквально на завтра"

Міністерство оборони України у відповідь на запит державної інформагенції "Укрінформ" підтвердило плани по купівлі для Збройних Сил України британських керованих ракет Brimstone Sea Spear, по яким веде роботи філіал компанії MBDA у Великій Британії.

"Британською компанією MBDA UK розробляється нова ракета Brimstone Sea Spear, яка у майбутньому, у тому числі, може бути поставлена в Україну для забезпечення потреб Збройних сил України", - відтворює "Укрінформ" відповідь на свій запит від Міноборони.

Читайте також: Українські Bayraktar TB2 Кремль "збиватиме" турецькими мандаринами
Британці стверджують, що їх ракети Brimstone можуть "роєм" атакувати цілі противника, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Але тут варто окремо наголосити, що в публікації "Укрінформу" йдеться саме про перспективну розробку, що "в майбутньому" може бути придбана для наших Збройних Сил.

Хоча в публікації The Times, що власне і стала приводом говорити про можливу купівлю британських ракет для українського війська, була вказівка на те, що ракети можуть бути поставлені Україні в найближчий строк.

Збройні Сили України мають прогалину із керованим ракетним озброєнням для кораблів і тактичної авіації, призначеного для знищення морських та наземних цілей. І на такому тлі поставки британських керованих ракет могли би бути доречні

The Times писало, що мовляв Україна та Велика Британія побоюються, що РФ може взимку перейти до прямої воєнної агресії проти нашої держави, на тлі "газової кризи", в яку зараз занурився Європейський континент.

Відповідно – нашій країні треба кероване ракетне озброєння, що зможе стримати військову агресію Кремля.

У "вихідній" публікації The Times йшлося про те, що Україна може отримати уже ті ракети Brimstone, які уже використовують збройні сили Великої Британії. На фото - винищувач Eurofigter Королівських ВПС, на якій підвішено ракети "повітря-поверхня" Brimstone
Читайте також: Миргородські авіатори провели випробування Су-27, модернізованого на заводі "Мігремонт"