xcounter
#

Україна била дронами по стратегічному аеродрому РФ "Енгельс", де базуються Ту-95 та Ту-160

9141
Ту-95МС "ВКС" РФ
Ту-95МС "ВКС" РФ

Удар по російській авіабазі під Саратовом вочевидь був синхронізований із часом перебуванні на ньому російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які завдавали удар по Україні

У Саратові та його передмісті Енгельс росіяни бідкаються на атаку українських дронів, які влетіли у висотні житлові будинки. Водночас ціллю атаки вочевидь був аеродром стратегічної авіації РФ, де базуються Ту-95 та Ту-160.

Відомо, що один з БПЛА влучив у найвищу будівлю Саратова та усього Поволжя - 128-метровий 38-поверховий будинок житлового комплексу Volga-Sky.

Читайте також: Чому замовлення Румунією AIM-120C-8 для своїх F-16 дійсно важливо для України

Ще один дрон вгатив у верхні поверхи висотного житлового комплексу у самому Енгельсі, який знаходиться за декілька кілометрів від військового аеродрому. Водночас які саме дрони були залучені до атаки поки залишається невідомим, хоча на деяких відео зафіксовані БПЛА типу "Бобер".

Місцева влада повідомляє про постраждалих. Водночас офіційно так зване міноборони РФ повідомило про "збиття" одразу 20 українських БПЛА, з яких 9 у Саратовській області. Щодо ураження самого стратегічного аеродрому у РФ звісно повідомляти не будуть.

Цілком можливо, що задум цієї атаки полягав у тому, щоб накрити "Енгельс" під час перебування, злету чи посадки на ньому російських стратегічних бомбардувальників, які брали участь у сьогоднішньому обстрілі України. Зазначимо, що за публічними даними від Повітряних сил ЗСУ, ворог підняв у повітря загалом 11 Ту-95МС.

Також нагадаємо, що це далеко не перша атака цієї авіабази, а перший удар по ньому, ще за допомогою конвертованого дрона Ту-141 "Стриж", відбувся ще у грудні 2022 року.

Читайте також: Які переваги та недоліки у ракето-дронів над звичайними: про "Паляницю" проти "Шахеда"