xcounter
#

РФ 26 серпня влаштувала наймасштабнішу комбіновану атаку за останні місяці: чим та куди били

4239
РФ до атаки залучила Ту-22М3
РФ до атаки залучила Ту-22М3

Востаннє масовану далекобійну комбіновану атаку РФ проводила ще на початку липня

Після довготривалої паузи РФ завдала масованого комбінованого далекобійного удару з використанням дронів, крилатих, керованих та високошвидкісних ракет наземного, повітряного та морського базування.

Зазначимо, що протягом усього серпня та більшої частини липня ворог здебільшого атакував лише Shahed-ми, або незначною кількістю ракет. А остання масштабна комбінована атака пройшла ще 8 липня, коли ворог використав 38 ракет різних типів, включно з "Цирконом" та "Кинжалом".

Читайте також: Чому замовлення Румунією AIM-120C-8 для своїх F-16 дійсно важливо для України

Для нього вперше за тиждень російські кораблі вийшли із Новоросійська, вперше з кінця липня були залучені МиГ-31К, здійснювали пуски одночасно 11 Ту-95МС та одразу 6 Ту-22М3. А сама атака почалась ще з опівночі заходженням у повітряний простір України десятків Shahed-ів, які ворог направляв хвилями до ранку.

І якщо станом на 09:40, відповідно до неофіційних даних моніторингових каналів, ракетна загроза припинилась, то станом на момент публікації російські далекобійні дрони все ще кружляють у повітрі. А за попередньою неофіційною інформацією лише дронів було понад 80 одиниць.

Щодо цілей ударів, то ними, з відомого, стали об'єкти цивільної критичної інфраструктури. Географія атак, з огляду на повідомлення про загрози у конкретних регіонах, охоплювала майже всю Україну. А одна з крилатих ракет була збита на межі Закарпатської та Львівської областей (на відео нижче знищення ворожої ракети розрахунком ЗРК, а не кулеметником, про що згодом повідомили у Повітряних силах).

Станом на момент завершення ракетної атаки зафіксовані перебої з електропостачанням через те, що "Укренерго" вів екстрені відключення світла. У деяких великих містах, наприклад у Львові та Києві, є проблеми з водопостачанням.

Відомо про те, що у результаті російської атаки постраждав житловий будинок у Луцьку, є інформація про одного загиблого. Також через російські удари загинуло по одному місцевому жителю у Дніпропетровській та Запорізьких областях. З відомого, є влучення по Харкову та Одесі. Але це лише попередня інформація.

Читайте також: Перше офіційне зображення ракето-дрона "Паляниця" та дальність дії - і це не те, що всі думали (відео)