xcounter
#

Ударна авіаносна група флоту Китаю прямує до берегів Японії

12639
Китайське угрупування пройшло протокою Міяко, контроль над якою – важливий чинник проекції сили Пекіна в Тихоокеанському регіоні
Китайське угрупування пройшло протокою Міяко, контроль над якою – важливий чинник проекції сили Пекіна в Тихоокеанському регіоні

До складу китайської авіаносної групи, окрім флагмана-авіаносця "Ляонін", входять три есмінці, фрегат і корабель забезпечення

Китай відправив до берегів Японії авіаносну ударну групу свого флоту, що складається із авіаносця "Ляонін", двох есмінців Type 052D Luyang, одного есмінця Type 055, одного фрегата Type 054A, та одного корабля забезпечення Type 901 Fuyu. Про це пише портал The Drive.

Есмінець Type 052D Luyang ВМС Китаю

Зазначається, що китайська АУГ пройшла протокою Міяко, контроль над якою – стратегічно важливий для самого Китаю, аби проектувати силу на морі.

Читайте також: Авіаносна ударна група Eisenhower покинула Середземне море через Суецький канал (фото)

Прохід ескадри флоту КНР супроводжував китайський літак радіотехнічної розвідки Y-9, мета якого у цьому епізоді була, очевидно, збір даних про реакцію японських Сил самооборони на появу ударного угрупування Китаю.

Китайський літак радіотехнічної розвідки Y-9

Сам по собі факт проходу ескадри китайського флоту через протоку Міяко не є чимось новим.

Аналогічний похід демонстрації сили китайська АУГ, наприклад, виконала в кітні 2020 року на тлі того, що екіпажі американських авіаносців USS Theodore Roosevelt та Ronald Reagan стали на карантин із-за Covid-19.

Есмінець, по суті - ракетний крейсер Type 055 військово-морських сил Китаю

Але на цей раз Пекін вирішив продемонструвати, що може спорядити в похід повноцінну авіаносну ударну групу, особливо для того – щоб зняти для себе проблеми і в іншому куточку Тихоокеанського регіону: уряд Філіппін тисне на Китай і вимагає прибрати подалі від своїх берегів майже дві сотні рибальських суден, котрі по факту виконують роль допоміжних одиниць ВМС НОАК.

Корабель забезпечення Type 901 Fuyu військово-морських сил Китаю
Читайте також: Кремль погрожує вивести флот на захист "Північного потоку-2": що це означає для України