xcounter
#

У ЗСУ розповіли, яка зброя частково "закриє" проблему ствольної артилерії у військах

14940
У ЗСУ розповіли, яка зброя частково "закриє" проблему ствольної артилерії у військах

У ЗСУ та Міноборони вкотре підкреслюють важливість оснащення ЗСУ сучасними зразками ОВТ

Безпілотники зі зброєю, дрони-камікадзе та ракетні системи залпового вогню – це та зброя, яка допоможе ЗСУ розширити лінію зіткнення, обмежити людські втрати та підвищити ефективність знищення ворожої техніки.

Таку думку в інтерв’ю виданню National Defense висловив Командувач логістики СВ ЗСУ бригадний генерал Володимир Карпенко, відповідаючи на питання журналіста про те, наскільки безпілотники Predator важливі для Збройних Сил України.

Читайте також: Контрабатарейна боротьба настільки запекла, що після бою дві з шести М777 потрібно ремонтувати
Hellfire
MQ-1 Predator з ракетою Hellfire

"Якщо ми зможемо використовувати засоби великої дальності, такі як безпілотники, такі як РСЗВ, це дозволить нам збільшити ефективну дальність до 60 км, це надасть нам перевагу та принесе значний успіх", – зауважує Карпенко.

Залп із M142 HIMARS, фото – U.S. Army
Залп із M142 HIMARS, фото – U.S. Army
Водночас він також зауважив про те, що збільшення кількості РСЗВ та дронів-камікадзе у ЗСУ дозволить знизити швидкість витрат артилерійських систем у війні з російськими окупаційними військами.

Водночас заступник міністра оборони Денис Шарапов поділяє думку про те, що у війні України з РФ переможе той, хто першим почне застосовувати сучасну високоточну техніку та системи озброєння. "А ті безпілотники, про які ви згадали, це частина модернізованої, високоточної, сучасної техніки. Це надає нам перевагу, що дозволяє завдавати точних ударів по противнику".

Нагадаємо – раніше Defense Express розповідав, що Командувач логістики Сухопутних військ вперше за час війни розповів про втрати ЗСУ в бронетехніці та артилерії.

Читайте також: ЗСУ двома ракетами Harpoon розстріляли корабель ЧФ РФ – Bayraktar TB2 зняв безпорадність палубного ЗРК "Тор"