xcounter
#

У Сухопутних Військах ЗСУ навчалися діяти на випадок підозри захворювання на коронавірус COVID-19 (відео)

31
Тестування військовослужбовців ЗСУ на коронавірус
Тестування військовослужбовців ЗСУ на коронавірус

Учора, 20 березня ц.р., на базі 169 Навчального центру Командуванням Сухопутних Військ ЗСУ, спільно з Командуванням Медичних Сил ЗСУ, було організовано і проведено навчання на тему "Порядок дій службових посадових осіб військової частини у випадку виявлення хворих з підозрою на коронавірус"

До проведення занять були залучені командири тих військових частин Сухопутних Військ, які зараз не виконують бойові завдання в Операції Об’єднаних Сил, а також їх заступники й начальники медичних служб частин, офіцери штабів.

У ході навчань на 7 демонстраційних майданчиках було відпрацьовано низку теоретичних і практичних питань.

Читайте також: Іл-76МД ЗСУ доправив до України з Китаю партію тестів для виявлення коронавірусу COVID-19 та медичне майно (фото)

Для забезпечення проведення навчання залучався як особовий склад та засоби 169 Навчального центру, у тому числі рота радіохімічного та біологічного захисту, так і військовий шпиталь смт Десна.

Навчання з профілактики та боротьби з коронавірусом Сухопутних Військ ЗСУ

Варто додати, що за ходом навчань особисто спостерігали командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський та командувач Медичних Сил Збройних Сил України генерал-майор Ігор Хоменко.

"У кожній військовій частині та кожному підрозділі максимальні зусилля потрібно прикласти для уникнення занесення коронавірусу ззовні. Тому ці навчання дуже важливі – тому, що на них відпрацьовано єдиний алгоритм дій у випадку підозри на зараження", - відзначив командувач СВ ЗСУ Олександр Сирський.

Навчання з профілактики та боротьби з коронавірусом Сухопутних Військ ЗСУ

Він також наголосив, що порядок ротації військових частин у зоні проведення Операції Об’єднаних Сил не змінився. Натомість відбудеться максимальне посилення заходів контролю і запобігання поширення коронавірусу у разі виявлення заражених.

Навчання з профілактики та боротьби з коронавірусом Сухопутних Військ ЗСУ

"Звертаю вашу увагу на те, що весь особовий склад, який залучається до несення служби в наряді, повинен бути повністю забезпечений необхідними засобами захисту від зараження коронавірусом. Слід невідкладно розпочати накопичення запасів таких засобів захисту – для використання у разі виникнення потреби", - підкреслив Олександр Сирський.

Читайте також: Армія США розгортає польові шпиталі для хворих на коронавірус