xcounter
#

У США проводять випробування сучасного бойового гелікоптера HH-60W Jolly Green II

3046
У США проводять випробування сучасного бойового гелікоптера HH-60W Jolly Green II

Перший серійний зразок бойового рятувального гелікоптера HH-60W Jolly Green II військові можуть отримати у квітні 2021 року

Військово-повітряні сили США оголосили, що новий бойовий рятувальний гелікоптер HH-60W Jolly Green II розпочинає бойові випробування.

Так, розпочалися вогневі випробування трьох основних озброєнь цього гелікоптера – кулемета Гатлінга, а також кулеметів GAU-18 і GAU-21.

Читайте також: Українські миротворці з контингенту ООН у Конго отримали нові гелікоптери (фото)
США гелікоптер
Стверджується, що на першому етапі випробувань гелікоптер весь час буде знаходитися на землі.

Дані про тестування озброєнь будуть спрямовані у Раду з безпеки неядерних боєприпасів ВПС США, де проведуть їх оцінку та підготують HH-60W для випробувань у повітрі. Очікується, що цей процес розпочнеться наприкінці 2020 року.

"Озброєння гелікоптера можуть обертатися незалежно, забезпечуючи дугу стрільби майже на 360°", – стверджують у ВПС США. Своєю чергою, це поставило перед інженерами унікальну задачу розробити плани випробувань та забезпечення безпеки, які зазвичай не зустрічаються у літальних апаратів з нерухомим крилом.

США гелікоптер
"Приємно спостерігати, як наполеглива праця команди принесла свої результати", – зазначив головний інженер-випробувач майор Крістофер Халл.

Служба також вивчає, чи можуть постріли з великокаліберної зброї завдати шкоди операторам.

"На екіпажах були спеціальні прилади, що вимірюють вплив вибухів на їхні тіла. Ці дані є частиною дослідження Міноборони, спрямованого на розуміння наслідків пострілу зброї на людське тіло, особливо щодо черепно-мозкових травм. Мета – зменшити травми військовослужбовців, які використовують цю зброю", – стверджують у ВПС США.

Зазначається, що на HH-60W Jolly Green II очікує також й низка інших випробувань. Постачання першого серійного зразка гелікоптера запланована на квітень 2021 року.

Читайте також: Спецпризначенці США отримали нові важкі гелікоптери MH-47G Block II