xcounter
#

У США протестували нову зброю для розвідувального вертольота наступного покоління FARA

1559
Прототип гелікоптера Sikorsky Raider X
Прототип гелікоптера Sikorsky Raider X

​Армія США розпочала льотні випробування систем озброєння для свого розвідувального літака нового покоління Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA)

У жовтні цього року служба розпочала льотні випробування 20-мм гармати та прототипу ПУ для багатоцільових боєприпасів та безпілотників Modular Effects Launcher – обидві системи має отримати новий розвідувальний гелікоптер FARA, що замінить в Армії США розвідувальний гелікоптер Bell OH-58D Kiowa.

UH-60 Black Hawk
ПУ для багатоцільових боєприпасів та безпілотників Modular Effects Launcher

Системи були протестовані на модифікованому гелікоптері Sikorsky UH-60 Black Hawk, який використовується як "літаюча лабораторія" замість гелікоптера FARA.

Читайте також: Американська Bell Helicopter показала як її новий гелікоптер знищить російські "Армати" (відео)

XM915 Gatling gun
20-мм гармата XM915

Зазначається, що нова зброя буде значно потужнішою та ефективнішою за ту, що використовується на попереднику. Наприклад, нова 20-мм гармата XM915 має три стволи та електричний привід, завдяки якому гармата може здійснювати 1500 пострілів на хвилину (у одноствольної системи гелікоптера Bell OH-58D Kiowa цей показник становив 1025 пострілів).

Bell 360 Invictus
Проектне зображення розвідувально-ударного вертольота Bell 360 Invictus
Водночас "фішка" нової модульної ПУ Modular Effects Launcher

в тому, що кожну її станцію можна індивідуально налаштувати для використання різних комбінацій ракет чи авіаційних спецефектів. Таким чином, військові можуть обирати зброю під тип місії, а не брати якийсь один тип ракет чи, наприклад, баражуючих боєприпасів.

Читайте також: Зброя для гелікоптерів майбутнього: Northrop Grumman представила нову 20-мм гармату Sky Viper