xcounter
#

У РФ звільнили командувача військово-морським флотом та призначили Моїсєєва - що про нього відомо

12017
Новий командувач ВМФ РФ Александр Мойсеєв (зараз має звання адмірала)
Новий командувач ВМФ РФ Александр Мойсеєв (зараз має звання адмірала)

Зміна командувача Військово-морським флотом РФ відбулась після чергового знищення російського корабля

Цій ряд російських ЗМІ з посиланням на власні високопоставлені джерела повідомили про зняття з посади командувачем Військово-морським флотом РФ Ніколая Евменова, який перебував на цій посаді з травня 2019 року.

Причини ж знаття Евменова, про які вже російські джерела мовчать, а пропагандисти не пишуть, можливо довго не шукати. Бо з 2022 року російський флот у Чорному морі не виконав свого головного завдання, зазнав рекордних втрат, при цьому й від морських дронів поряд з Кримським мостом.

Читайте також: У КНДР знов гатили артилерію по морю з усіх стволів: що саме намагається показати Пхеньян

Зазначимо, саме там був потоплений найновіший корабель проєкту 22160 "Сергей Котов", який спустили на воду лише у 2022 році.

Ніколай Евменов
Ніколай Евменов

Стало відомо й ім'я наступника Евменова - тепер посаду командувача ВМФ РФ за даними російських ЗМІ займає Александр Моїсєєв [Александр Моисеев], наразі з приставкою тимчасово виконуючого обов'язки. Але, як пишуть російські ЗМІ, приставку т.в.о. з нового очільника мають зняти найближчим часом.

Александр Моїсєєв
Александр Моїсєєв

Мойсеєв (1962 року народження) якраз й змінив Евменова на посаді командувача Північним флотом у 2019 році. До цього у 2018-2019 році він командував Чорноморським флотом РФ, але службу проходив якраз на Північному флоті.

Мойсеєв, як й попередник - підводник, був командиром стратегічного підводного човна К-407 "Новомосковск", з 2003 року почав дертися по кар'єрній драбині з посади заступник командира ескадри підводних човнів й вже у 2012 році став вже командувачем підводними силами Північного флоту, у 2020 році отримав звання адмірала.

Читайте також: Які втрати в авіації РФ доводять супутникові знімки, дрон на оптоволоконні та інші новини тижня від Defense Express