xcounter
#

У РФ за зрив ДОЗ хочуть саджати й представників міноборони та бідкаються на брак кадрів

3699
У РФ за зрив ДОЗ хочуть саджати й представників міноборони та бідкаються на брак кадрів

​У РФ не полишають спроби збільшити виробництво озброєння та військової техніки, яке не встигає за потребами традиційними для Кремля методами

Отримати 10 років за невиконання державного оборонного замовлення РФ загрожує тепер не тільки самим виробникам озброєння, а навіть представникам російського міноборони. Й здається, що карний механізм та погрози засадити за ґрати - це єдине, що взагалі залишилось в арсеналі рашистів.

Зокрема розповсюдити карне покарання за невиконання підприємством оборонного замовлення на представників міноборони РФ просуває очільник комітету російського парламенту з промисловості та торгівлі Владімір Гутенев. Він закликав зробити симетричне покарання й для так званої "військової прийомки", яка також має нести відповідальність за зрив виконання замовлення.

курганмашзавод

Зазначимо, що функція "військової прийомки" зводиться до контролю якості продукції, бюрократичних та фінансових процедур відносно державного оборонного замовлення. Таким чином "геніальна ідея" російського депутата цілком сповідує принцип чекістів часів воєнного комунізму, що невинуватих просто немає й сидіти мають всі.

Більше того, за її реалізацією буде вкрай цікаво прослідкувати, бо до цього у РФ ввели прямий диктат замовника над виробником. Зокрема з липня минулого року у РФ діють норми, за яким підприємства не можуть відмовитись від виконання оборонного замовлення й мають прийняти умови договору, яке висуває міноборони РФ або інша структура.

Вже після цього послідовно було введено покарання до 10 років за невиконання замовлення. А нещодавно чинності набрав наказ за яким за порушення умов контракту на підприємство призначається тимчасова адміністрація, права акціонерів зупиняються, а керівництво усувається. Фактично - підприємство "віджимають" у "стилі 90-х".

миг-31

Паралельно Гутенев побідкався, що "наразі існує доволі сильний дефіцит кадрів", бо підприємства переведені на багатозмінні режими роботи та працюють майже цілодобово. Для вирішення цього питання проробляється питання введення норми, за якою зарплата на оборонному підприємстві не може бути нижчою за середню по регіону, збільшивши її за формулою "+10% від середньої у сфері", а також надання "службового житла". Також у РФ вже проробляють питання скорочення навчання для молодих фахівців.