xcounter
#

У РФ відзвітували про завершення весняного призову та збільшення кількості строковиків

1684
У РФ відзвітували про завершення весняного призову та збільшення кількості строковиків

Хоча у РФ декларують, що не відправляють строковиків на фронт, але у квітні Кремль дозволив перетворювати строковиків на контрактників у перший же день служби

Так зване міноборони РФ повідомило про завершення сьогодні, 15 липня, весняної призовної кампанії, яка розпочалась 1 квітня цього року. Загалом до рашиського війська, відповідно до наведених даних, було призвано 147 тисяч осіб.

Така кількість призваних більше ніж за останні шість років, бо з 2017 року кількість строковиків у одному призові у РФ становила 128-135 тисяч осіб. Рівень понад 147 тисяч був лише у 2016 році, коли в обох призовах кількість строковиків становила по 152-153 тисячі осіб.

Читайте також: Саміт НАТО у Вільнюсі розчарував не лише Україну: у США дорікають гальмуванням базових очевидних рішень

А загалом картина призову на строкову службу у РФ з 2000 року, після якого розпочався перехід російських збройних сил на контрактну основу, виглядає наступним чином:

Призов на строкову службу РФ по роках

Зазначимо, що Кремль декларує, що не відправляє строковиків на фронт, але справа в тому, що перетворення строковика на контрактника дозволений одразу. Тобто з першого дня строкової служби.

Відповідні зміни були прийняті у РФ у квітні цього року, до цього право підписати контракт надавалось після тримісячного проходження служби, а до цього існувала норма щодо необхідності пройти службу протягом пів року. Також під питанням залишається проведення відповідної демобілізації строковиків попереднього призову, непроведення, або лише часткове проведення якої означає збільшення штату збройних сил РФ.

Нагадаємо, що наприкінці 2022 року міноборони РФ задекларувало план збільшити кількість збройних сил до 1,5 млн осіб.

Читайте також: Робот-собака з вогнеметом для випалювання траншей: справжній кошмар, який можливо легально купити у США
ТЕГИ Війна