xcounter
#

У РФ почались показові затримання "чмобіків" за невиконання наказів та відмову воювати

2828
У РФ почались показові затримання "чмобіків" за невиконання наказів та відмову воювати

Такі показові дії є важливим маркером реального стану в армії РФ з призваними за частковою мобілізацією

Ситуація з призваними до армії РФ за частковою мобілізацією, "чмобіків", змусила командування залучати показові покарання. Про це говорить зняте в одній з військових частин відео, на якому на камеру були затримані двоє росіян.

Ці заходи проходять під час шикування й знімаються на камеру для подальшого розповсюдження.

Читайте також: Чим особливі комплекси Crotale NG, дві батареї яких Франція уже передала Україні

Під час затримання оголошується й стаття кримінального кодексу РФ - 322, п.2.1 - "Невиконання підлеглим наказу начальника, відданого в установленому порядку, у період воєнного стану, у воєнний час або в умовах збройного конфлікту або ведення бойових дій, а також відмова від участі у військових чи бойових діях". Санкція статті передбачає покарання з позбавленням волі на строк від 2 до 3 років.

При цьому, якщо буде доведено, що такі дії спричинили тяжкі наслідки, то тоді використовується п. 2.2. цієї ж статті, де максимальна межа покарання визначена у 10 років позбавлення волі.

Водночас поява таких відео є важливим маркером того, що ситуація з "чмобіками" загрожуюча й необхідні саме показові "мотивувальні матеріали". Зокрема мобілізовані у РФ дозволяють відверту неповагу та "розпускають руки" навіть на старших офіцерів.

До речі фігуранта цього відео, яке було знято у "Парку "Патриот" під Москвою також затримали, йому загрожують аналогічні строки покарання.

Водночас будь-яких інших заходів, окрім запуску "карного механізму" у руках Кремля немає. Але, попри думку, що "краще сидіти у в'язниці ніж лежати у гробу" для "чмобіків" може бути неприємний сюрприз у вигляді "Вагнера".

Справа в тому, що лише за два місяці з вересня по жовтень кількість ув'язнених у РФ аномально зменшилась на 23 тисячі осіб. Єдине пояснення цьому - набір у у так звану "приватну військову компанію "Вагнер". Водночас ця кількість, яка вже становить 6,8% від всіх засуджених у РФ включно з жінками, говорить про можливо зовсім не про добровільний набір.

Читайте також: Безпілотний винищувач Kızılelma від Baykar розпочав "пробіжки" перед першим польотом