xcounter
#

У Білорусі військових навчають збивати дрони холостими патронами з АК-74, катаючись на ЗУ-23-2

2576
У Білорусі військових навчають збивати дрони холостими патронами з АК-74, катаючись на ЗУ-23-2

Саме такі тренування пройшли на 43-у арсеналі ракет та боєприпасів міноборони Білорусі, який є потенційним місцем зберігання ядерної зброї РФ

Білоруські військові настільки "суворі", що можуть збити дрон навіть холостими патронами, які мінімум у цьому впевненні їх командири. Зокрема міноборони Білорусі опублікувало відео, яке було супроводжено наступним дописом:

"У ході чергового етапу проведення спеціального навчання озброєння збройних сил з органами військового управління та військовими частинами технічного забезпечення на базі 43-го арсеналу ракет та боєприпасів було відпрацьовано питання придушення та знищення БПЛА". Нижче саме відео:

Читайте також: Просто заради терору: РФ почала запускати по шість крилатих ракет у "залпі"

На ньому розрахунок ЗУ-23-2 веде вогонь кудись у небо. Навідник з самої зенітки, а прицільний - з особистої зброї у вигляді АК-74 з насадкою для холостої стрільби, увагу на що звернула спільнота "Білоруські Гаюн".

З боку Defense Express зазначимо, що в цілому задача прицільного - працювати зі штатним прицільним засобом ЗУ-23-2 у вигляді ЗАП-23 шляхом введення правок на дальність, курс та швидкість цілі, а не кататись, як на каруселі, пострілюючи кудись у небо холостими патронами.

ЗАП-23
ЗАП-23 на ЗУ-23-2

На відео також помічено й інші три члени розрахунку ЗУ-23-2 - командир та два заряджаючих, останні також ведуть вогонь з автоматів. Водночас, за логікою білоруського командування, командир не доопрацьовує й також має вести вогонь зі свого власного ПМа.

А квінтесенцією цієї відвертої вакханалії є те, що це шоу проходить на 43-му арсеналі міноборони Білорусі. Цей арсенал у Гомельській області за часи СРСР слугував для зберігання ядерних бойових частин ракет 8К14 комплексу 9К72 "Эльбрус", також відомий, як "Скад".

Наразі арсенал відомий, як місце утилізації застарілих боєприпасів, але з огляду на те, що РФ планує розмітити ядерну зброю у Білорусі, такий об'єкт є потенційним кандидатом на поновлення свого статусу.

Читайте також: Які міста в РФ є ключовими для ядерного арсеналу, і чи можна їх захопити