xcounter
#

Просто заради терору: РФ почала запускати по шість крилатих ракет у "залпі"

3937
Ту-95МС
Ту-95МС

Для того, щоб запустити шість крилатих ракет та створити ілюзію масованого запуску ворог підняв у повітря шість Ту-95МС

Сьогодні вночі, 4 червня, рашисти здійснили чергову атаку України з використанням крилатих ракет та іранських дронів-камікадзе Shahed-136/131. Й за чотири дні червня це вже третя атака, але кількість засобів сьогодні становила лише шість крилатих ракет та п'ять дронів-камікадзе.

Відповідно до повідомлення Командування Повітряних Сил ЗСУ, було знищено чотири крилаті ракети та три ударні дрони. Як згодом повідомив речник ПС Юрій Ігнат, два дрони влучили в об'єкти інфраструктури у Сумській області, а дві ракети в аеродром поблизу Кропивницького.

Читайте також: Які міста в РФ є ключовими для ядерного арсеналу, і чи можна їх захопити

Для того, щоб здійснити пуск ракет Х-101 або Х-555 ворог підняв шість стратегічних ракетоносіїв Ту-95МС, тобто кожен з них був споряджений лише однією ракетою. А цей літак один може нести до 6 крилатих ракет у внутрішній барабанній установці та/або до 8 ракет на пілонах.

Також моніторингові Telegram-канали повідомляли, що частина ракет кружляє у центральній частині України. Через це повітряна тривога, яка була оголошена по всій країні, тривала від 1 години 48 хвилин у західних областях, до понад 3 годин у східних (у Києві з 01:48 по 04:30).

З огляду на малу кількість ракет, те, що атака здійснювалась у ночі та була штучно збільшена за часом, то найбільш вірогідним поясненням цілі такої атаки є просто сам банальний факт продовження ракетних атак заради терору цивільного населення.

Читайте також: Західні аналітики вважали, що армія РФ досі має радянські БПЛА "Пчела" з ресурсом на 10 вильотів