xcounter
#

У 2021 році Китай провів майже тисячу спроб "прорвати" ППО Тайваню

2153
Китайські винищувачі J-16, ілюстративне фото з відкритих джерел
Китайські винищувачі J-16, ілюстративне фото з відкритих джерел

Своєрідний "рекорд" від китайців – одразу 59 літаків в одній "хвилі" прориву ППО

За підсумками 2021 року військово-повітряні сили Китаю провели одразу 964 спроб прорвати систему протиповітряної оборони Тайваню. Для порівняння – у 2020 році китайські ВПС виконали лише 380 заходів у зону дії тайванської ППО.

Найбільш насиченим місяцем виявився жовтень 2021 року – тоді китайці зробили одразу 196 спроб вторгнутись у повітряний простір Тайваню, Китайська Народна Республіка так "відзначала" 72-річчя свого створення. Про це йдеться у публікації порталу Defense Post.

Читайте також: Китай відпрацював можливу блокаду Тайваню за допомогою літаків-копій радянського Ту-16
Китайський бомбардувальник Н-6 йде у супроводі винищувача J-16, ілюстративне фото з відкритих джерел

Своєрідний "рекорд" у кількості одночасно задіяних літаків для імітації атаки на Тайвань китайці поставили 4 жовтня 2021 року, коли підняли у повітря одразу 59 бойових літаків, головним чином винищувачі J-10 та J-16 (копія російського Су-30), бомбардувальник Н-6 – копія радянського Ту-16.

Цікаво, що більше такий "рекорд" китайці повторювати не стали. Наприклад, сьогодні 24 січня ВПС Китаю провели чергову спробу прорвати ППО Республіки, як відповідь на спільні навчання флотів США та Японії по захисту вод поблизу острова Тайвань. І для сьогоднішньої імітації атаки китайці підняли у повітря "всього" 39 літаків - 24 винищувачі J-16, 10 літаків J-10 та один H-6.

Китай намагається показати Тайваню та США, що начебто здатний виконувати масовані удари з повітря, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Тайвань шукає мільярд на нові F-16, хоче купити найбільше таких літаків серед усіх союзників США