xcounter
#

У 2021 році "Іскра" може поставити понад десяток нових РЛС: отримали велике замовлення

5590
Новітні вироби КП НВП "Іскра"
Новітні вироби КП НВП "Іскра"

Наразі виробничі потужності держпідприємства дозволяють виготовляти близько 15 нових виробів на рік

КП "Науково-виробничий комплекс "Іскра" на цей рік має досить велику кількість замовлень, принаймні деякі з ділянок працюють у дві зміни.

Про це повідомив директор підприємства, що входить до складу ДК "Укроборонпром", Юрій Пащенко, під час кількох недавніх візитів на НВП "Іскра" журналістів та високопосадовців.

Читайте також: "Три в одному" від "Іскри": стали відомі подробиці про нову багатофункціональну РЛС (фото)

"В нас було велике падіння у 2019 році, після рекордного 2018. Нам довели обсяги замовлення (від Міноборони, яка наразі замовляє близько 80% продукції) у 2,2 раза менше, ніж досягнуті у 2018. 2020 рік був більш-менш рік оздоровлення, але це далеко не ті обсяги, які ми прагнули отримати", - розповів Юрій Пащенко в інтерв’ю Security Talks.

Іскра
Один з цехів КП НВП "Іскра" з новітніми зразками радіолокаційної техніки

"На 2021 рік завантаження серйозне", - відзначив він.

Своєю чергою, під час візиту на підприємство Тимофія Мілованова (який днями став членом Наглядової Ради Концерну), в процесі огляду цехів НВП "Іскра", було повідомлено, що, наприклад, оновлений механообробний цех, який нещодавно був укомплектований новими верстами, наразі працює у дві зміни.

З цього можна зробити висновок, що підприємство на сьогодні працює досить близько до свого повного завантаження, яке, своєю чергою, становить 14-15 одиниць нових виробів щорічно.

80К6КС1
Новітня РЛС 80К6КС1 "Фенікс"

"Близько 14-15 одиниць військової техніки, новітньої й повністю виготовленої на "Іскрі", на рік, така потужність наявна", - відзначив директор підприємства в інтерв'ю Security Talks.

Нагадаємо, у цьому році казенне підприємство вже відвантажило Збройним силам України дві модернізовані трикоординатні радіолокаційні станції 35Д6М.

35Д6М
Поставлений у травні 2021 року ЗСУ модернізований радар 35Д6М

Також відомо, що цьогоріч "Іскра" має поставити кілька новітніх контрбатарейних радарів 1Л220УК (виробництво яких почалось торік).

1Л220УК
Дослідний зразок контрбатарейного радара 1Л220УК

Окрім цього, наразі завершується дослідно-конструкторська робота зі створення РЛС 80К6КС1 "Фенікс", котра розроблена для бойового застосування у складі дивізіонів зенітно-ракетних військ протиповітряної оборони України. Нині, під контролем Державної комісії, вже успішно проведено полігонну частину державних випробувань.

Читайте також: У ЗСУ освоюють сучасний РЛК 1Л220УК "Зоопарк-3" від НВК "Іскра": військові позитивно оцінюють розробку