xcounter
#

У 2020 році на сучасне обладнання для солдатських кухонь ЗСУ виділено 400 мільйонів (фото)

21
Нове обладнання для кухонь ЗСУ
Нове обладнання для кухонь ЗСУ

Цього року на закупівлю сучасного обладнання для кухонь військових частин Збройних сил України в оборонному бюджеті виділено близько 400 мільйонів гривень

Про це кореспонденту АрміяInform розповів представник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України підполковник Олександр Хмиз, повідомляє Defense Express.

"Забезпечення новим сучасним обладнанням кухонь у військах відбувається поступово та в межах бюджетних призначень. Цього року на закупівлю устаткування виділили близько 400 млн грн", – наголосив підполковник Олександр Хмиз.

Читайте також: "Дзвін" на практиці: командувачі Сухопутних військ та ОК "Північ" оцінили роботу нової АСУВ - пряма мова та відео
Нове обладнання для кухонь ЗСУ

Передусім установлюють обладнання, яке спрощує роботу персоналу їдальні та забезпечує зберігання продуктів харчування.

За його словами, це пароконвекційні печі, холодильні камери, посудомийні машини, м’ясорубки, слайсери, кухонні комбайни тощо. Все обладнання виключно іноземного виробництва, основні країни-постачальники – Італія та Туреччина.

Нове обладнання для кухонь ЗСУ

Нагадаємо, У 2020 році на переозброєння ЗСУ Міністерству оборони України сукупно виділено рекордний бюджет у понад 30 млрд гривень. Близько 21 млрд грн це кошти, які Уряд виділив МО за напрямком "розвиток озброєння та військової техніки". Крім того додатково виділяються 9,1 млрд грн під державні гарантії.

Читайте також: Перший воєнний випуск офіцерів українського флоту