xcounter
#

Туреччина успішно завершила випробування новітнього ЗРК HISAR O+

4854
Випробувальний пуск ЗРК HISAR O+, фото з відкритих джерел
Випробувальний пуск ЗРК HISAR O+, фото з відкритих джерел

Серійне виробництво цього комплексу почалось у липні 2021 року

Міністерство оборони Туреччини сповістило про успішне завершення випробувань новітнього зенітно-ракетного комплексу середньої дальності HISAR O+.

Зокрема, під час випробувальних стрільб 24 грудня цього року HISAR O+ успішно збив літак-мішень. Про це пише видання Daily Sabah.

Читайте також: ​Безпілотний AWAСS - Gekata від "Інфозахисту" піднялась у небо (фото)
Випробувальний пуск ЗРК HISAR O+, фото з відкритих джерел

Як раніше розповідав Defense Express у своїх публікаціях, HİSAR O+ - це покращена версія комплексу малої дальності HISAR-О, котрий може уражати цілі на дальності до 25 кілометрів та на висоті до 20 кілометрів. Серійне виробництво цього комплексу почалось в липні 2021 року.

Точні характеристики HİSAR-O+ Туреччина не розкриває, лише повідомляється, що вони -кращі, аніж у комплексу HİSAR-O, що може знищувати цілі на відстані до 25 кілометрів та висоті до 15-20 кілометрів.

Випробувальний пуск ЗРК HISAR O+, фото з відкритих джерел

Склад комплексу HİSAR-O+ - командний пункт, РЛС, три пускові установки ( по шість ракет на кожній), машина з оптико-тепловізійною станцією та машина прийому даних від літаків типу AWACS.

Така кількість спеціалізованих машин у складі комплексу пов’язана з тим, що ракета для HISAR-О не мають активної радіолокаційної головки самонаведення. Замість неї використовується інфрачервона ГСН, що дозволяє працювати без опромінення цілі. Це значно підвищує скритність роботи комплексу.

Ця інфографіка відображає взаємодію елементів комплексу HİSAR O+
Читайте також: Вогневі випробування зенітної РК-10 від КБ "Луч" - ексклюзивне відео та інтерв'ю Олега Коростельова