xcounter
#

Туреччина продала Тунісу бронемашини та БПЛА на 150 мільйонів доларів: як відбулись поставки

1681
Колона туніських бронемашин Vuran
Колона туніських бронемашин Vuran

Окрім майже двохсот бронемашин, Туніс також отримав паливозаправники та оптико-електронні системи

Турецька оборонна промисловість в період 2014-2019 років поставила Тунісу військову техніку загальною вартістю 150 мільйонів доларів.

Про це йдеться в публікації турецького веб-порталу Daily Sabah.

Читайте також: Танк Arjun Mk-1A стане найдорожчим у світі: Індія хоче придбати 118 таких машин
безпілотники Україна
Турецький безпілотний літальний апарат ANKA-S

Зокрема, як стверджує портал, Туреччина постачала в Туніс безпілотні літальні апарати Anka, кількість - не зазначена.

Але таку інформацію можна поставити під сумнів – у вересні 2020 року Туніс заявляв про те, що не може оплатити поставку турецьких комплексів Anka, кожен з яких коштує 60 мільйонів доларів. Якби така поставка справді відбулась, вартість поставленої техніки з Туреччини в Туніс мала бути б значно вища за суму 150 мільйонів доларів.

Бронемашини Kirpi

Також стверджується, що в період 2014-2019 років Туреччина продала Тунісу 71 бронемашину Ejder Yalçın, 100 машин Kirpi та дев’ять бронеавтомобілів Vuran.

Окрім цього, Туніс також купував військові паливозаправники від фірми Katmerciler та оптико-електронні системи від фірми Aselsan.

Туніська бронемашина Ejder Yalçın

Нагадаємо, 21 грудня армія Угорщини отримала першу партію із 40 бронеавтомобілів Gidran, замовлених в турецької компанії Nurol Makina.

Gidran озброєний дистанційно керованою збройним модулем SARP від компанії Aselsan, в набір якої входить кулемет калібру 7,62 міліметрів або ж 12,7 міліметрів, і також – автоматичний гранатомет калібру 40 міліметрів.

Бронемашини Gidran можуть брати десант до 11 солдат

Як раніше повідомляв Defence Express, за січень-жовтень 2020 року експорт продукції оборонної промисловості з Туреччини скоротився на 13,5% відносно аналогічного періоду 2019 року, або ж до 1,81 мільярда доларів. Водночас, у жовтні 2020 року Туреччина продала на світові ринки озброєння на 287,9 мільйона доларів, і це більше на 11,6% за результат жовтня 2019 року.

Читайте також: Доктрина "Блакитної Вітчизни": Туреччина запускає проект власної легкої торпеди ORKA