xcounter
#

Доктрина "Блакитної Вітчизни": Туреччина запускає проект власної легкої торпеди ORKA

2273
Головним підрядником у цьому проекту є фірма Roketsan
Головним підрядником у цьому проекту є фірма Roketsan

Турецький флот хоче замінити легкі торпеди американського виробництва Mk 54 LWT та Мk 46, остання входить в набір озброєння корвету проекту Ada

Секретаріат оборонної промисловості Туреччини (SSB) запустило програму по розробці власної легкої торпеди калібром 324 мм ORKA.

Про це йдеться у повідомленні порталу Naval News.

Читайте також: Санкції США не завадять роботі оборонної промисловості Туреччини - заявляють у Анкарі

Торпеда ORKA має замінити собою в наборі озброєння турецьких ВМС легкі торпеди американського виробництва Mk 54 LWT та Мk 46.

Україна корвет
В набір озброєння корвету за проектом Ada входять два тритрубні торпедні апарати калібром 324 мм для відстрілу легких торпед Мk 46

Застосовувати майбутню легку торпеду ORKA планують із надводних бойових кораблів, літаків і гелікоптерів морської авіації ВМС Туреччини. Інші характеристики майбутньої торпеди ORKA, окрім калібру, невідомі. Також не відомі строки, в які мають укластись розробники торпеди ORKA.

Україна корвети
Пуск торпеди Mk 54 LWT

Головним підрядником у цьому проекті буде фірма ROKETSAN. Ця фірма також веде проект по розробці та виробництву турецької важкої торпеди AKYA.

Розробка торпеди за програмою AKYA почалась в 2009 році, остаточно завершитись ця програма має в 2021 році

Україна корвети
Дослідний зразок важкої торпеди AKYA

.Туреччина веде свої торпедні програми ORKA і AKYA в рамках концепції "Блакитна Батьківщина", в рамках якої Анкара хоче домінувати у східній частині Середземного моря, де нещодавно було виявлено значні поклади вуглеводнів.

Україна захист Чорного моря
Читайте також: З ракетами від Roketsan: у Туреччині створили прототип розвідувально-бойового безпілотного катера