xcounter
#

Туреччина побудувала новий боєприпасний завод: за рік і $25 млн

120 мм міни турецького виготовлення
120 мм міни турецького виготовлення
8168

Туреччина завершила будівництво нового заводу з виробництва вибухових речовин MKEK Barutsan. 30 квітня президент цієї країни Реджеп Тайіп Ердоган особисто відкрив підприємство і виголосив цікаві подробиці цього проєкту.

Наше підприємтсво може виробляти боєприпаси і зброю всіх калібрів від 5,56 мм до 203 мм під одним дахом. Підприємство було створено за 12 місяців завдяки інвестиціям обсягом у 25 мільйонів доларів. Було зазначено, що річна виробнича потужність становить 200 тонн. Завод розміщений на площі 4 тисячі 584 квадратних метри.

боєприпаси
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган на відкритті нового підприємства

"Завдяки цьому підприємству наша країна має можливість виробляти енергетичні матеріали, що мають лише декілька країн світу. Туреччина імпортувала всі види продукції, від ракетного палива до авіаційних бомб, від боєголовок до боєприпасів. Недавні події, а також явні і приховані ембарго, яким ми піддалися, створили необхідність у виробництві такої важливої продукції в нашій країні", заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган на церемонії відкриття.

Читайте також: Віце-прем'єр-міністр Олег Уруський заявляє про те, що Україні потрібна своя боєприпасна галузь. Contra spem spero?
Міни турецького виробництва до мінометів

"За такий короткий період часу, як рік, цей об'єкт був створений з використанням повністю вітчизняного обладнання, національних технологій і методу приватно-державного співробітництва. Ми більше ні від кого не будемо залежати щодо наших боєприпасів, вибухових речовин боєголовок, ракет і авіаційних бомб. Завдяки відкритому підприємству ми, Туреччина, досягли вищої ліги з виробництва вибухових речовин нового покоління.

35-мм боєприпаси та 60 мм міни

Ракетні боєголовки, піротехнічні матеріали, гексоген, октоген, компоненти, які використовуються у якості сировини в композитному ракетному паливі, будуть вироблятися на виробничій лінії, яка на 100% створена національними підприємствами", повідомив Реджеп Тайіп Ердоган.

Артилерійські боєприпаси та снаряди
155 мм артснаряди
Заряди для артпострілів
155 мм снаряди та заряди до них
Читайте також: Чому так важко зробити артилерійський 155 мм боєприпас