xcounter
#

​Цьогоріч українські військові планують взяти участь в чотирьох міжнародних навчаннях - Олександр Сирський

343
Українські військові готуються до активної фази багатонаціонального навчання Combined Resolve XII / Фото: МОУ
Українські військові готуються до активної фази багатонаціонального навчання Combined Resolve XII / Фото: МОУ

У 2020 році на території України планується провести багатонаціональні навчання Rapid Trident-2020 і "Південь-2020". Також українські військові цього року планують взяти участь в навчаннях на території Німеччини та Угорщини

Про це у ексклюзивному інтерв’ю для Defense Express сказав Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський.

"В питанні розвитку взаємосумісності з підрозділами країн-членів Альянсу ми планували у 2020 році провести два багатонаціональні навчання на території України Rapid Trident-2020, "Південь-2020") та взяти участь у двох багатонаціональних навчаннях за кордоном (Combined Resolve XIV, "Світла лавина-2020"), однак ситуація з поширенням у світі коронавірусної хвороби Covid-19, на жаль, змушує нас нас постійно вносити корективи в графік проведення цих навчань", - сказав Олександр Сирський.

Читайте також: Олександр Сирський: Українських військових за стандартами НАТО тренують чотири іноземні місії
Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Сирський, Defense Express
Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Сирський: "Ми планували у 2020 році провести два багатонаціональні навчання на території України Rapid Trident – 2020, "Південь — 2020") та взяти участь у двох багатонаціональних навчаннях за кордоном (Combined Resolve XIV, "Світла лавина — 2020")" / Фото: Defense Express

Командувач Сухопутних військ ЗС України зауважив, що, за планами, українсько-американське командно-штабне навчання із залученням військ Rapid Trident-2020 буде проведено з 10 по 26 вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області. Цього року залучатимуться військовослужбовці та підрозділи із 15 країн-членів та партнерів НАТО. Особовий склад окремої мотопіхотної бригади Сухопутних військ оперативного командування "Південь" в повному складі буде основною навчальною аудиторією.

Під час навчання також заплановано розгортання віддалених компонентів, для позначення яких використовуватиметься система імітаційного моделювання бойових дій JCATS.

Крім того, планується провести тактичне українсько-молдовське навчання "Південь-2020", до якого залучатиметься особовий склад окремої мотопіхотної бригади у складі 1 БТГр та штабу бригади. За планом воно має тривати до 25 діб, орієнтовно з 12 серпня по 05 вересня на базі Міжвидового центру підготовки підрозділів в Миколаївській області, розповів командувач Сухопутних військ.

Combined Resolve X, МОУ, Defense Express
Український Т-84 тримає оборону в місті під час навчань Combined Resolve X / Фото: МОУ

"За межами України ми, вже традиційно, візьмемо учать у багатонаціональному навчанні Combined Resolve XIV, яке має пройти з 1 по 28 вересня ц.р.. Захід відбуватиметься у Об’єднаному багатонаціональному центрі підготовки сухопутних військ збройних сил США в Європі, м. Хохенфельс, у Німеччині. Участь візьме посилена механізована рота від окремої механізованої бригади оперативного командування "Схід", - сказав генерал-тейтенант Сирський.

За його словами, планується також взяти участь і в багатонаціональному командно-штабному навчанні із залученням військ "Світла лавина-2020", що має пройти в Угорщині восени протягом 15 діб. Україну представлятиме підрозділ з озброєнням та військовою технікою зі складу окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування "Захід".

"Тож планів на цей рік багато, і ми як військові готові реагувати на будь-які ввідні, що підкидуватиме нам обстановка", - резюмував Командувач Сухопутних військ ЗС України.

Ukrainian mechanized infantry soldier fires at Opposing Forces (OPFOR), Combined Resolve XII, Thomas Mort, 358th Public Affairs Detachment
Військовослужбовець Сухопутних військ ЗС України веде бій під час кульмінаційної фази багатонаціонального навчання Combined Resolve XII у Об’єднаному багатонаціональному центрі підготовки сухопутних військ збройних сил США в Європі, м. Хохенфельс, у Німеччині, 22 серпня 2019 року / Фото: Томас Морт, 358th Public Affairs Detachment
Читайте також: Олександр Сирський: Бойова підготовка – це основа боєздатності війська